- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.232
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Hosgeldin nasıl yazılır TDK?
TDK, kelimenin doğru yazılışı “hoş geldin” olarak belirledi. Kelime yazı içinde kullanılırken ayrı yazılmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Misafirleri kapıda hoş geldiniz diyerek karşıladı.”Hoşgeldin mi Hoş geldin mi?
Türk Dil Kurumu’na göre anlamı “gelen kişiye söylenen selamlama sözü” anlamında kullanılan bu söz ayrı şekilde yazılıyor. “Hoş geldin” veya “hoş geldiniz” sözlerinin doğru kullanımı ayrı şekilde yazılışı oluyor. Buna göre bu kelimenin birleşik şekilde kullanımı yanlış yazım yani yazım hatası oluyor.Hoş geldin diyen birine ne denir?
“Hoş geldin” diyene; “Hoş bulduk” denilir.
Hoşgeldin hoşbulduk nasıl yazılır?
İki kelimenin bir araya gelmesi oluşturulmuş olan bu kelimeler bazı kurallara göre bitişik bazı kurallara göre ayrık yazılmaktadır. Hoşbulduk kelimesi de bu kelimelerden biridir. TDK sözlüğüne göre hoşbulduk kelimesinin doğru yazımı ayrı şekilde yazmaktır. Buna göre doğrusu “ hoş bulduk” şeklindedir.Hoşçakal nasıl yazilir TDK?
HOŞÇA KAL NASIL YAZILIR? Bu kelimenin hoşça kal mı, hoşçakal mı, hoşcakal mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı hoşça kal şeklinde olmalıdır.Hoşçakal nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?
TDK’ya göre hoşçakal kelimesinin bitişik veya ayrı yazılması gerektiği kurallar çerçevesinde belirlendikten sonra doğru kabul edilmektedir. Türk Dil kurumuna Göre Hoşçakal Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır? Türk Dil kurumuna göre hoşçakal kelimesinin doğru yazılışı hoşça kal şeklinde olmaktadır.
Hoşgeldin ve hoşçakal nasıl yazılır?
TDK’da kelimenin doğru yazımı “hoş geldin” şeklinde ayrı yazılır.Hoş buldum denir mi?
HOŞBULDUK MU, HOŞBULDUK MU? TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda hoşbulduk kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK’da kelimenin doğru yazımı “hoş bulduk” şeklinde ayrı yazılır.Hoş geldin demek ne demek?
HOŞ GELDİN NE DEMEK: Gelen kişiye söylenen selamlama sözü.