AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoscakalin karsiligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hoşçakalın karşılığı nedir?​

“hoşça kal diyene verilebilecek cevaplar” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. ne için dediğine bağlı yine görüşelim anlamında dedi ise diretk ” hay hay ” ama son kez görüşeceğiz anlamında ise ” selametle ” demek yeterli olacaktır.

Hoşçakalın kim söyler?​

Türkçe’de giden “hoşça kal” diyerek ayrılır, ,kalan da onu “güle güle”diyerek uğurlar..…Ama bizim çeviri yapan kardeşlerimize göre kalan da giden de birbirine “hoşça kal” diyor.. İngilizce’de herkesin “ bye bye” dediği gibi.İş o boyutlara vardı ki artık yerli dizilerde bile bu yanlışa bolca rastlıyoruz..
Hoşça kalın güle güle ne zaman kullanılır?
“Hoşça kalın ve güle güle” sözleri şu durumlarda kullanılır; İki kişi görüştüğünde birbirlerinden ayrılırken; Giden kişi, kalana “Hoşça kal!” der. Kalan kişi, gidene “Güle güle!” der.

Hoşçakal nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?​

Bitişik Okunan Hoşçakal, Hoşça Kal Mıdır? Kelimenin doğru yazımı ”hoşça kal” olarak TDK Sözlüğünde yer almaktadır. TDK’da yer almasıyla doğru olan yazımın, ayrı olduğu bütün kaynaklarca kabul edilir. Tek okunuşta bitişik şekilde kulağa hitabeden kelimenin doğru yazımı ”Hoşça kal” olmaktadır.

Görüşürüz ne cevap verilir?​

yazılan kızdan geliyorsa bu temenni, “umarım” şeklinde cevap verilebilir.
Hoşçakal neden denir?
genelde görüşmeyeceğin kişilere karşı kullanılır. “görüşürüz” demekten daha iyidir, bir taahhüt yoktur. “hoşçakal, kalmazsan da umrumda değil” anlamı da çıkabilecek, basit bir temennidir.
Uğurlamada kalanın gidene “yolun açık olsun, iyi yolculuklar, sağlıcakla” gibi anlamlarda söylediği söz; “Allahaısmarladık” ya da “Hoşça kal” veda sözlerine verilen cevap: Güle güle git.
“Hoşça kalın ve güle güle” sözlerini şu durumlarda kullanabiliriz; iki ya da daha fazla kişi görüştüğünde ve birbirlerinin yanından ayrılırken; Gidiyor olan kişi, kalan kişiye “Hoşça kal!” der. Kalan kişi, giden kişiye “Güle güle!” der.
Güle güle kullanın nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gülegüle şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Güle güle şeklinde olmalıdır.

Hoşça kal bitişik mi ayrı mı?​

Hoşgeldin ve hoşçakal nasıl yazılır?​

İşte hoşgeldin kelimesinin yazım şekli. HOŞGELDİN Mİ, HOŞ GELDİN Mİ? TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda hoşgeldin kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK’da kelimenin doğru yazımı “hoş geldin” şeklinde ayrı yazılır.
Görüşmek Üzereden sonra ne denir?
görüşmek üzere, -umarım,en kısa zamanda! sonra görüşürüz, -çok isterim!
 

Similar threads

Geri
Üst