- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Hormonal bozukluklar sivilce yapar mı?
Sivilcelerin meydana gelmesini etkileyen çok farklı unsurlar vardır. Bunların başında hormonlar gelir. Erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron, sivilcelere neden olur. Bu hormon sadece erkeklerde değil, aynı zamanda kadınlarda da salgılanır.Hormonal akne nasıl engellenir?
Hormonal sivilcelerin nedeni tüketilen birtakım besinler olabilir. Dolayısıyla süt ürünleri, paketlenmiş gıdalar, kırmızı eti ve aşırı işlenmiş tahılları (beyaz ekmek, makarna, tatlılar) daha az tüketmeyi deneyebilirsiniz. Bu; iltihabı azaltmaya ve hormonal sivilceleri geçirmeye yardımcı olabilir.Sivilceye neden olan Kadın hastalıkları?
Kadınlarda bu hormonun artmasına neden olan jinekolojik sorunlar sivilce oluşumuna neden olabilmektedirler. Jinekolojide bu durumun en sık yaşanmasına neden olan hastalık polikistik overdir.
Polikistik over geçmeyen sivilceleri nasıl geçer?
PCOS’ta akne ve hirsutizm tedavisinde amaç androjen üretimini azaltmak veya kandaki androjeni bağlayıcı proteinlere bağlanmasını sağlamaktır. Böylece dokulardaki androjen etkisi azalacaktır. Tedavide östrojen ve progesteron kombinasyon tedavisi gebe kalmayı düşünmeyen kadınlara uygulanan ilk tedavidir.Sivilce tedavisi için hangi testler yapılır?
Yağ Bezi Hastalıkları Testleri (Sivilce, Saçlı Deride Kepeklenme) Karaciğer fonksiyonları ve kan yağlarına bakılarak yağ bezi hastalıkları test edilmektedir. Tedavi süreci yaklaşık olarak 6 ay sürer. Bu süre boyunca biri başlangıçta olacak şekilde hasta 2 ayda bir 3 kez kan tahlili yaptırır.Sivilce ilaçları organlara zarar verir mi?
– Karaciğeri kurutur. – Kalp hastalıklarına neden olur. – Midenin iç zarını inceltir. – Vücudun mikroplara karşı savaşmasını engeller.
Akne, kıl köklerinin ve yağ bezlerinin (deri altındaki yağ üreten bezlerin) tıkanmasıyla sonuçlanan ve sivilcelere neden olan yaygın bir cilt durumudur. Eğer vücut çok miktarda sebum üretiyorsa (cildi nemli tutan yağ), ölü deri hücreleri gözeneklerin içine sıkışabilir ve beyaz ya da siyah noktalara neden olabilir.