- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Hormon bozukluğu tedavisi var mı?
Hormon bozukluğu tedavisi, hormondan hormona değişiklik göstermektedir. Lakin genel olarak öncelikle ilaç tedavisine başlanmaktadır. Gerekli ilaç tedavisine ek olarak ise; sağlıklı beslenme, egzersiz yapma, düzenli uyumak gibi doğal çözümlerde önerilmektedir.Hormon bozukluğu tedavisinde hangi ilaç kullanılır?
Hormon Bozukluğu Tedavisinde Kullanılan Farklı İlaçlar
Adet bittikten sonra hormon testi yapılır mı?
Bir kadının adet görmesi bir aylık bir periyodu kapsayan bir dönemdir ve bu dönemde hormonal dengeler sürekli değişerek tam net veri veremez. Bunun için adet gördüğünüz günden sonraki 2. günden sonra ve 5. günden önce bu testler yapılarak en doğru neticeye ulaşılabilir.Dahiliye hormonlara bakar mı?
İşte yanıtı… Hormon bozukluğu yaşayan kişilerin ilk olarak hastanenin dâhiliye bölümüne gitmesi gerekir. Burada yapılacak olan muayeneden sonra gerekli olan yönlendirmeler yapılır. Hormon bozukluğu kişinin hayatını beklemediği ölçüde olumsuz etkileyebilir.
Birçok kişi ilaçların kendine kilo aldırdığını düşünse de kiloların nedeni hormonlarıdır. Bununla beraber bilhassa tiroid bezleri için kullanılan hormon ilaçları kilo alımına neden olabilmektedir. Kilo artışının bir diğer nedeni ilaçların vücudu şişirmesidir.
Adetin 2 günü yapılan hormon testi nasıl yapılır?
Bu durum yapılacak test ile alakalı olarak, genellikle adetin 2. ve 3. günü yapılır. Progesteron takibi için önerilen süre ise adetin başlangıcından itibaren 20. gündür. Hormon testleri aç karnına yapıldığından, sabah 08.30 – 09.00 arasında kan, idrar yada tükürük örneği alınarak yapılır.