Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hong Kong halki Cinli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hong Kong halkı Çinli mi?​

Bu toprağın tümü 1997’de Çin’e geri verildi. Egemenliğin devri sonrasında özel idari bölge statüsü verilmiş Hong Kong, “tek ülke, iki sistem” prensibi altında Çin anakarasından ayrı yönetim ve ekonomik sistemlerine sahiptir.
Çin ne zaman büyümeye başladı?
Dönem esaslı bu ayrım şu şekilde sıralanabilir: İlk olarak 1978– 1996 arasındaki “sosyalist piyasa ekonomisine geçiş dönemi”, ikinci olarak 1997– 2002 yıllarındaki “durgunluk dönemi” ve son olarak 2003’te başlayan ve günümüzde de süren “büyüme stratejisi dönemi”.

Hong Kong ayrı bir ülke mi?​

Sonuç olarak Hong Kong ne Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı bir şehir ne de tamamen bağımsız bir ülke değildir. Hong Kong, Çin’e bağlı özel idari bölgedir. Günümüzde Çin Halk Cumhuriyetine bağlı 2 özel idari bölge mevcuttur. Bunlar: Hong Kong ve Macau’dur.
Tang Hanedanı Türk mü?
Tang Hanedanı’nın ordusunun önemli bir bölümü, Çin kaynaklarında “Tujue” (Çince: 突厥; pinyin: Tūjué) olarak adlandırılan Türk savaşçılardan oluşmuştur. Kuzey Çin’deki Tang elitleri Türk kültürüne aşinaydır. Bu durum, Türk savaşçılarının Tang ordusuna katkı sağlamasında önemli bir etmendir.

Modern Çin kurucusu kimdir?​

Modern Çin’in kurucusu olan Mao Zedong, milliyetçiler ile komünistler arasında uzun yıllar devam eden bir iç savaştan sonra galip gelerek Çin Halk Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
Çin Halk Cumhuriyeti planlı ekonomiye ilk kaç yılında nasıl geçmiştir?
1978’den önce uzunca bir süre ekonomik kriz geçiren Çin, 1979’dan itibaren ekonomik reformların uygulanmasını takiben dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden biri haline geldi. Çin, bu yıllardaki olağanüstü ekonomik büyüme oranlarıyla olası büyük bir gelişme göstermiştir.

Çin Eğitim sistemi nasıl?​

Çin eğitim sistemi, 6 yıl ilkokul, 3 yıl orta okul ve 3 yıl lise eğitiminden oluşuyor. Ortaokul sonrası liselere yerleştirme sınavı, lise sonrasında ise adına Çince’de gaokao denilen üniversiteye yerleştirme sınavı bulunuyor. Çin’de okulların hepsinde tam gün eğitim uygulanır.

Geri