AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Honda Turkiye fabrikasini niye kapatti?

Editör

Yeni Üye

Honda Türkiye fabrikasını niye kapattı?​

Honda Türkiye fabrikası neden kapatıldı? avrupa’da üretimden çekilmelerinin sebebini honda’nın kendisi, elektrikli araç üretimine yoğunlaşmaları olarak açıkladı.

Kapanan Honda fabrikası nerede?​

Kapanan Honda fabrikası nerede?
Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Honda fabrikası, 24 yıllık üretim sürecinin ardından faaliyetlerine son verdi. Honda Türkiye, 2019 yılında yaptığı açıklama ile tesisteki üretimini durduracağını duyurmuştu. Honda Türkiye’nin faaliyetini sona erdirmesinin ardından fabrikanın yeni sahibi HABAŞ oldu.

Honda ne kadar tazminat verdi?​

Türkiye’deki fabrikasını kapatan Honda, 10 yıldan az çalışanlara 40 maaş, 10 yılı aşkın çalışanlarına ise 48 maaş ikramiye verdi. Honda’nın toplamda 700 milyon lira ödeme yaptığı belirtildi. Şirket ayrıca çalışanlarına veda hatırası olarak birer cumhuriyet altını hediye etti.

Honda Türkiye fabrikası neden kapattı?​

Honda Türkiye fabrikası neden kapattı?
Honda’nın Türkiye ve Avrupa’daki üretimi durdurma kararını değerlendiren Japon finans ve otomotiv uzmanı Osamu Katayama, çekilme nedenlerinden ilkini düşük üretim ve satış hacmini gösterdi, ikinci nedeninse Honda otomobillerinin, Avrupa’da uygulanan yüksek çevre güvenliği standartlarını tam olarak karşılayamaması …
HABAŞ ne zaman araba üretecek?​
FABRİKA HABAŞ’IN OLDU Japon üreticiden yapılan açıklamada, “Honda Türkiye AŞ, Gebze’deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğu’na devretmek üzere anlaşmaya varmıştır. Taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde söz konusu taşınmazın teslim tarihi Eylül 2021’den sonra gerçekleştirilecektir.

Honda fabrikası işçilerine ne verdi?​

Honda fabrikası işçilerine ne verdi?
Honda, Gebze’deki fabrikasını kapatırken işçilere 48 maaş tutarında ikramiye verdi. Ancak işçilere ödenen ücretten yüzde 30’u aşan oranlarda vergi kesildi. Türkiye’deki vergi adaletsizliğinin son kurbanı Honda işçileri oldu.

Honda Gebze’deki fabrikasını kapattı mı?​

Otomotiv devi Honda, 24 yıllık üretim sürecinin ardından Gebze’deki fabrikasını kapattı. Böylece 1997 yılından bu yana ülkemizde üretim yapan Honda’nın Türkiye devri sona erdi. Türkiye bundan sonra Honda modellerini yurt dışından ithal edecek.

Honda Türkiye fabrikasının kapanma sebebi, Honda'nın Avrupa pazarında elektrikli araç üretimine odaklanma kararı olarak açıklandı. Üretimden çekilme kararının arkasındaki nedenler arasında düşük üretim ve satış hacmi ile Avrupa'da uygulanan yüksek çevre güvenliği standartlarını karşılamada yaşanan zorluklar yer almaktadır.

Fabrika, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yer alıyordu ve 24 yıldır faaliyet gösteriyordu. 2019 yılında Honda Türkiye, tesisin üretimini durduracağını duyurmuş ve sonrasında fabrikanın yeni sahibi HABAŞ olmuştur. Honda, fabrika çalışanlarına toplamda 700 milyon lira tazminat ödemiş ve veda hatırası olarak birer cumhuriyet altını hediye etmiştir.

HABAŞ Topluluğu, Honda Türkiye'nin Gebze'deki üretim tesislerini devralmıştır. Ancak araba üretimine ne zaman başlayacakları konusunda net bir bilgi verilmemiştir. Söz konusu taşınmazın teslim tarihinin Eylül 2021 sonrası olduğu belirtilmektedir.

Kapanan Honda fabrikasındaki işçilere ise 48 maaş tutarında ikramiye ödenmiş ancak vergi kesintileri nedeniyle işçilerin aldığı tutarın yüzde 30'u aşan oranlarda vergi kesilmiştir. Bu durum, Türkiye'deki vergi adaletsizliğine dikkat çekmiştir.

Honda'nın Gebze'deki fabrikasını kapattığı doğru bir bilgidir. Böylece Honda, 1997 yılından beri Türkiye'de üretim yapmakta olduğu tesisini kapatmış ve Türkiye pazarına araçlarını yurt dışından ithal edecektir.

Geri