AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Honda niye cekildi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Honda niye çekildi?​

Honda’nın, Japon finans ve otomotiv uzmanı Osamu Katayama ”Çekilme nedenlerinden ilkini düşük üretim ve satış hacmini gösterdi, ikinci nedeninse Honda otomobillerinin, Avrupa’da uygulanan yüksek çevre güvenliği standartlarını tam olarak karşılayamaması olduğunu” ifade etti.

Honda Türkiye’den neden ayrildi?​

Honda Türkiye’den neden ayrildi?
HONDA’NIN KARARI EMİSYONDA GİZLİ Honda’nın Türkiye ve Avrupa’dan çekilmesindeki ana karar aslında emisyonda gizli. Honda emisyon değerleri baskısı ve bundan dolayı elektrikli modellere yoğunlaşacağı için bu kararı alarak İngiltere ve Türkiye’den Asya’ya geri çekildi.

Hondanın kurucusu kimdir?​

Hondanın kurucusu kimdir?
Soichiro HondaTakeo FujisawaHonda/Kurucuları

Honda Türkiye den ayrıldı mı?​

1997 yılından bu yana, 24 yıldır üretime devam eden Honda’da Türkiye devri sona erdi. 2019 yılında gerçekleştirdiği bir duyuru ile Gebze’de bulunan ve Türkiye’de de fazlasıyla popüler olan Civic modelini ürettiği fabrikasında 2021 yılı Eylül ayında üretimi durduracağını açıklayan Honda, fabrikayı resmen kapattı.

Honda neden fabrikayı kapattı?​

Honda neden fabrikayı kapattı?
avrupa’da üretimden çekilmelerinin sebebini honda’nın kendisi, elektrikli araç üretimine yoğunlaşmaları olarak açıkladı. bu fabrikaları komple elektrikli araç üretebilen tesislere dönüştürmek yerine, mevcut olarak elektrikli araç üreten fabrikalardaki yatırımlarını artıracaklarını söylüyorlar.

Habaş Honda fabrikasını ne yapacak?​

Habaş Honda fabrikasını ne yapacak?
Habaş, Honda’nın fabrikasında yerli hibrit otomobil üretecek.
Honda battı mı?​

Honda Civic hangi ülkenin malı?​

Honda Civic hangi ülkenin malı?
Honda markası, Japonya’ya ait, Asya, Amerika ve Avrupa kıtasında üretiliyor.

Yeni Honda Civic nerede üretiliyor?​

Yeni Honda Civic nerede üretiliyor?
Ohio’da yer alan fabrika, bugüne kadar 11 milyon adet Honda üretti ve bu sayı her geçen gün artıyor. Bugün baktığımızda Türkiye başta olmak üzere ABD, Kanada, Meksika, Brezilya, Arjantin, İngiltere, Çin, Tayland, Hindistan ve Vietnam’da Honda’lar üretiliyor.

Honda fabrikası işçilere ne verdi?​

Honda, Gebze’deki fabrikasını kapatırken işçilere 48 maaş tutarında ikramiye verdi. Ancak işçilere ödenen ücretten yüzde 30’u aşan oranlarda vergi kesildi. Türkiye’deki vergi adaletsizliğinin son kurbanı Honda işçileri oldu.

Honda üretimi duracak mı?​

Honda üretimi duracak mı?
Honda, kapanma duyurusunu 2019’da yapmıştı Aslında bu kapanma pek de sürpriz olmadı. 2019 yılında bir duyuru gerçekleştiren şirket, Gebze’de bulunan tesislerindeki üretimin 2021’in Eylül ayında durdurulacağını açıklamıştı.

Honda'nın Türkiye'den çekilmesi ve fabrikasını kapatmasının ardında birkaç ana sebep bulunmaktadır. Bunlardan ilki, düşük üretim ve satış hacmi olarak gösterilmektedir. Japon finans ve otomotiv uzmanı Osamu Katayama'ya göre, Honda'nın Avrupa'da uygulanan yüksek çevre güvenliği standartlarını tam olarak karşılayamaması da çekilme kararının nedenlerinden biridir.

Honda'nın Türkiye ve Avrupa'dan çekilmesindeki ana nedenin aslında emisyon konusu olduğu belirtilmektedir. Honda'nın emisyon değerleri baskısı altında kalarak elektrikli modellere yoğunlaşmak istemesi, bu kararı almasında etkili olmuştur. Şirket, bu nedenle İngiltere ve Türkiye fabrikalarını kapatıp Asya'ya geri çekilme kararı almıştır.

Honda, Türkiye'deki fabrikasını kapatırken işçilere 48 maaş tutarında ikramiye vermiş ancak işçilere ödenen ücretten yüksek oranda vergi kesintisi yapılmıştır. Bu durum Türkiye'deki vergi adaletsizliğine bir örnek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Habaş Honda fabrikası ise yerli hibrit otomobil üretimine odaklanacak. Bu adım, Türk otomotiv endüstrisinin yerli üretim ve teknoloji geliştirme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Sonuç olarak, Honda'nın Türkiye'den çekilme kararının ardında çeşitli nedenler yatmaktadır. Emisyon standartları, düşük üretim/satış hacmi, vergi politikaları gibi faktörler, şirketin bu kararını etkileyen önemli unsurlar arasında yer almaktadır.

Geri