AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Honda neden kapatti?

Editör

Yeni Üye

Honda neden kapattı?​

Honda Türkiye fabrikası neden kapatıldı? avrupa’da üretimden çekilmelerinin sebebini honda’nın kendisi, elektrikli araç üretimine yoğunlaşmaları olarak açıkladı. swindon ve kocaeli fabrikalarında yıllık üretilen araç miktarı yaklaşık 200 bin adet.

Honda Türkiye fabrikası kapandı mi?​

Gebze’deki fabrikasında, 24 yıldır üretim yapan otomotiv sektörünün dev isimlerinden Honda, aldığı kararla, üretim sürecini sonlandırdı ve fabrikasını kapattı. 1997 yılından bu yana Türkiye’deki üretimine devam eden Honda, 28 Eylül 2021 tarihinde son ürettiği araç olan Civic Sedan’ı banttan indirdi.

Honda neden dizel motor üretmiyor?​

Honda neden dizel motor üretmiyor?
Japon otomotiv devi Honda, 2021 yılından itibaren Avrupa’daki operasyonlarında dizel motorlu otomobil satışı yapmama kararı aldı. Honda’nın CO2 salımını azaltmak ve para cezasıyla karşılaşmamak için keskin bir adım atmış oluyor. Honda ülkemizde de şu anda CR-V kompakt SUV modelinin hibrit motorlu versiyonunu satıyor.

Honda neden gidiyor?​

Honda neden gidiyor?
Honda’nın Türkiye ve Avrupa’daki üretimi durdurma kararını değerlendiren Japon finans ve otomotiv uzmanı Osamu Katayama, çekilme nedenlerinden biri olarak düşük üretim ve satış hacmini gösterdi, ikinci nedeninse Honda otomobillerinin, Avrupa’da uygulanan yüksek çevre güvenliği standartlarını tam olarak karşılayamaması …

Honda hangi Fabrikayi kapatti?​

Kapanan Opel Torbalı fabrikasının ardından çalışanlar da işsiz kalmıştı. Son zamanlarda kapanan şirketler arasında en bonkör davrananı Honda oldu. 24 yıldır Türkiye’de üretim yapan Honda, en son Civic Sedan’ı 28 Eylül 2021’de banttan indirdikten sonra çalışanlarına bir veda partisi düzenledi.

Honda Türkiye’den çekildi mi?​

Yaklaşık 1997 yılından beri Gebze’de hizmet veren Honda 2021 yılı itibariyle ürettiği son Honda Civic Sedan’ın banttan indirmesiyle Gebzede’ki fabrikayı kapatarak Türkiye’den çekildi. Honda’nın Türkiye ve Avrupa’dan çekilmesindeki ana karar aslında emisyonda gizli.

Honda Türkiye fabrikası ne oldu?​

Honda Türkiye fabrikası ne oldu?
Honda, 24 senelik üretim sürecinin arkasından Gebze’deki fabrikasını kapatma kararı aldı. Bu şekilde 1997’den beri Türkiye’de üretim yapan Honda’nın Türkiye macerası noktalandı. Türkiye, bundan sonra Honda modellerini yurt dışından ithal edecek.

Honda Türkiye fabrikası ne zaman kapanıyor?​

Honda Türkiye fabrikası ne zaman kapanıyor?
29 Eylül 2021 tarihinde son 2021 model Honda Civic’i de banttan indirdikten sonra 2 bin çalışanı olan fabrikanın kapıları kapandı. Bundan sonra gelecek olan yeni jenerasyon Honda Civic’ler ülkemize ithal olarak gelecek.
Honda Civic dizel üretilmiyor mu?​
Toyota 2019’dan bu yana satışa sunduğu bütün modellerinde dizel motor seçeneği sunmuyor. 2021’de Avrupa’da dizel motor seçeneğini kaldırma kararı alan Honda, Türkiye’de erken davrandı. Türkiye’de Civic başta olmak üzere tüm modellerde dizel motor satışına son verdi.
Honda Civic dizel nasıl araba?​
Honda Dizel Araç Yağ Yakıyor Arızası veriyor. Maksimum 5bin km gidiyor her seferinde servise geliyoruz.

Honda neden Türkiyeden çıkıyor?​

Honda neden Türkiyeden çıkıyor?
Honda’nın Türkiye ve Avrupa’daki üretimi durdurma kararını değerlendiren Japon finans ve otomotiv uzmanı Osamu Katayama, çekilme nedenlerinden ilkini düşük üretim ve satış hacmini gösterdi, ikinci nedeninse Honda otomobillerinin, Avrupa’da uygulanan yüksek çevre güvenliği standartlarını tam olarak karşılayamaması …

Honda'nın Türkiye'deki fabrikasını kapatma kararı, şirketin Avrupa'daki üretim stratejisini değiştirmesiyle ilgilidir. Honda, elektrikli araç üretimine odaklanma kararı almış ve bu doğrultuda Avrupa'daki bazı fabrikalarını kapatarak üretim portföyünü revize etmiştir. Swindon ve Kocaeli fabrikalarında yıllık 200 bin adet araç üretilmekteydi ancak bu fabrikaların kapanmasıyla üretim bu bölgelerde sonlandırılmıştır.

Honda, Türkiye'deki fabrikasında 24 yıl boyunca üretim yapmış ve 28 Eylül 2021 tarihinde son aracı olan Civic Sedan'ı banttan indirerek üretimi sonlandırmıştır. Bu kararın ardında Avrupa'da dizel motorlu araç satışını sonlandırma, CO2 emisyonlarını azaltma ve elektrikli araç teknolojilerine odaklanma gibi nedenler yatmaktadır. Bu değişimlerin sonucunda Türkiye'deki üretimi durduran Honda, Türkiye ve Avrupa'daki yükselen çevre güvenliği standartlarına da tam olarak uyum sağlayamamış olabilir.

Honda'nın Türkiye ve Avrupa'dan çekilme kararı, düşük üretim ve satış hacmi ile birlikte artan çevre güvenliği standartlarını karşılayamama gibi nedenlerle açıklanmıştır. 1997 yılından bu yana Türkiye'de hizmet veren Honda, emisyon konusundaki zorluklar ve pazar koşullarının etkisiyle bu kararı almıştır.

Honda'nın Türkiye'den çekilme sürecinde, Opel'in Torbalı fabrikasının kapanması gibi diğer örneklerle karşılaşılmış ve Honda, 24 yıllık Türkiye macerasını sona erdirmiştir. Bu durumun ardından Honda modellerinin Türkiye'ye ithal edilmesi beklenmektedir.

Honda'nın Türkiye'deki fabrikasının kapanmasıyla birlikte, çalışanlara veda partisi düzenlendiği bilinmektedir. Yaklaşık 1997 yılından beri Türkiye'de üretim yapan Honda, son Civic Sedan'ı banttan indirerek Türkiye'den çekilme kararını uygulamıştır.

Honda'nın Türkiye'den çekilme kararı, işsizlik ve ekonomik etkileri de beraberinde getirmiştir. Türkiye'deki Honda fabrikasının kapanması, şirketin Avrupa'daki operasyonlarında yapılan değişikliklerin bir parçası olarak değerlendirilebilir.

Geri