Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hollandada nasil bir egitim modeli var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hollandada nasıl bir eğitim modeli var?​

Eğitim dili Hollandaca’dır, ancak giderek daha fazla okul ve üniversite İngilizce dilinde eğitim vermeye başlamıştır. Hollanda’daki çocuklar 8 yıllık ilköğretim, 4, 5 veya 6 yıllık ortaöğretim (okul türüne bağlı olarak) alırlar. İlkokul 8 yıldan oluşur. Grup 1’den grup 8’e (12 yaş).

Hollanda’da kaç yaşında okula başlanır?​

Hollanda’da 4-12 yaş arası çocuklar ilkokula gidiyorlar, 5 yasından itibaren okula devam zorunluluğu var. 3 yasına giren çocuklar için belediyeler okul seçimi konusunda dökümanlar gönderiyor ve ailelerin belli bir süre zarfında okul tercih listesi hazırlayıp, listede ilk sıradaki okula şahsen başvurmaları bekleniyor.
Hollanda Wo nedir?
Wetenschappelijk Onderwijs (WO): University Education Üniversiteler; enstitülere göre daha özel uzmanlık isteyen alanlarda eğitim vermektedirler ve eğitim içerikleri daha spesifik hale getirilmiştir. Üniversiteler; akademik temelde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi sunmaktadır.

Hollanda okullar kaç saat?​

İlköğretim en az 8 yılda 7 520 ders saati, 5 gün okul açık •Orta okul ders saati : 50 dakika •Lisede : 60 dakika. •Okullar karar vermektedir. Okullara göre akademik yıl sömestre ( 21 haftalık iki bölüm) veya trisemester( 14 haftalık üç bölüm) olarak düzenlenir. Bütün okullar sadece Eylül ayında öğrenime başlarlar.

Hollanda eğitim paralı mı?​

Hollanda’da eğitim ücretleri üniversite, lisans seviyesinde, yaklaşık yıllık 8.000 ile 14.000€ arasında değişiyor. Bu hazırlık program ise 18.000€ civarında ücretlendiriliyor.
Hollanda lise eğitimi kaç yıl?
Yüksek Düzey Ortaöğretim (HAVO) eğitim süresi 5 yıldır ve bu okulların amacı öğrencileri yüksek meslek eğitimine hazırlamaktır. Üniversiteye Hazırlık Eğitimi (VWO – Lise) eğitim süresi 6 yıldır ve öğrencileri üniversiteye hazırlamaktadır.

HBO ve wo nedir?​

Hollanda’da yüksek öğrenim, Wetenschappelijk Onderwijs (WO – üniversite eğitimi) ve Hoger Beroeps Onderwijs (HBO – profesyonel yüksek eğitim) diye adlandırılan iki farklı sistemin bir araya gelmesinden oluşmaktadır.

Geri