AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hizmetici egitimde rapor alinir mi?

Editör

Yeni Üye

Hizmetiçi eğitimde rapor alinir mı?​

Aslında olmasın gereken hizmet içi eğitimin başlamadan önceki gün ikamet ettiği yerden rapor alması gerekmektedir ve raporlu gün sayısı ile hizmet içi eğitimin süreceği gün sayısı göz önünde bulundurulmalıdır.

MEB Uzaktan Hizmetiçi eğitim Nasıl Yapılır?​

MEB Uzaktan Hizmetiçi eğitim Nasıl Yapılır?
Tarayıcıdan lms.eba.gov.tr adresine girilerek Giriş’e tıklanır. Ardından açılan EBA GİRİŞ sayfasından Eba kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapılır. (Eba şifreniz yoksa MEBBİS girişi sekmesinden Eba şifresi oluşturulmalıdır.) e-Eğitim Platformunda bulunan e-Eğitimlerim sekmesine tıklanır.

Hizmetiçi eğitimde ek ders ödenir mi?​

Hizmetiçi eğitimde ek ders ödenir mi?
Çalışma/mesai saatleri dışında düzenlenen hizmet içi eğitim etkinlikleri için ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir.

Öğretmen hizmet içi eğitime katılmazsa ne olur?​

(4) Eğitim sonunda sınavlardan herhangi birine mazeretsiz olarak katılmayanlar, başarısız sayılır, ayrıca haklarında 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun disiplinle ilgili hükümleri uygulanır.

Ebadan hizmet içi seminere nasıl girilir?​

Ebadan hizmet içi seminere nasıl girilir?
EBA öğretmen girişi için; EBA uygulamasına ya da www.eba.gov.tr adresine giriş yapılması gerekiyor. Ardından açılan sayfada EBA öğretmen girişi yazısına giriliyor. Çıkan ekranda MEBBİS veya e-devlet şifresi ile giriş yaparak sisteme girerek seminerlere katılabilirsiniz.

Uzaktan eğitim seminerine nasıl katılınır?​

Uzaktan eğitim seminerine nasıl katılınır?
EBA UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRETMEN GİRİŞİ EBA öğretmen girişi için; EBA uygulamasına ya da www.eba.gov.tr adresine giriş yapılması gerekiyor. Akabinde EBA öğretmen girişi yazısına tıklanıyor. Çıkan ekranda MEBBİS veya e-devlet şifresi ile giriş yaparak sisteme girerek seminerlere katılabilirsiniz.
Fiilen yapılmayan göreve ek ders ödenir mi?​
1-“Fiilen yapılmayan göreve, ek ders ödenmez.”

Hizmetiçi eğitime giden öğretmenin ek dersi kesilir mi?​

Hizmetiçi eğitime giden öğretmenin ek dersi kesilir mi?
“Milli Eğitim Bakanlığının 19.08.2010 tarihli ve 2010/49 sayılı Genelgesinin “… Ders dışı eğitim çalışmalarına ilişkin ek ders ücreti bu kapsamda fiilen yapılan çalışmaya bağlı olarak ödeneceğinden, fiilen çalışma yapılmayan dönemler için öğretmenlere bu kapsamda ek ders ücreti ödenmeyecektir.

Diyanet Hizmet içi eğitim nedir?​

Diyanet Hizmet içi eğitim nedir?
“Aşere, Takrib ve Tayyibe Kursu” Kuran Kıraat ilmi dalında eleman yetiştirmek maksadıyla açılan hizmet içi eğitim kursunu, “İhtisas Kursu” Başkanlıkça tefsir, hadis, fıkıh veya kelâm dallarında eleman yetiştirmek maksadıyla, dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunları için açılan hizmet içi eğitim kursunu, ifade eder.

Online hizmetiçi eğitime katılmazsa ne olur?​

Hizmetiçi eğitim konusunda merak ettiğiniz detaylar ile ilgili bilgi verebilirim.

Hizmetiçi eğitimde rapor alınıp alınamayacağı konusu genellikle kurumun politikalarına göre değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda rapor almak mümkün olabilir ancak bunun için öncelikle kurumun izin ve prosedürlerine göz atmak önemlidir. Rapor alınmasına izin veriliyorsa, raporlu gün sayısının eğitim süreci ile örtüşmesi önemlidir.

MEB uzaktan hizmet içi eğitimine katılmak isteyenlerin lms.eba.gov.tr adresine giriş yapmaları gerekmektedir. Eğitimlere katılmak için EBA kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapılmalıdır. Eba şifresi yoksa MEBBİS girişi sekmesinden Eba şifresi oluşturulabilir. Daha sonra e-Eğitim Platformunda bulunan e-Eğitimlerim sekmesine tıklanarak eğitimlere ulaşılabilir.

Hizmetiçi eğitimde ek ders ücreti genellikle çalışma/mesai saatleri dışında düzenlenen eğitim etkinlikleri için ödenir. Bu konuda genelde hizmet içi eğitim süreci ve ek ders ücretiyle ilgili belirlenen kurallara dikkat etmek gerekmektedir.

Öğretmenlerin hizmet içi eğitimlere katılmaması durumunda genellikle disiplin cezaları uygulanabilir. Mazeretsiz olarak sınavlara katılmayan öğretmenler başarısız sayılabilir ve Devlet Memurları Kanunu'nun disiplinle ilgili hükümleri uygulanabilir.

Eba üzerinden hizmet içi seminerlere katılmak isteyenler, Eba uygulamasına veya www.eba.gov.tr adresine girerek EBA öğretmen girişi yapmalıdır. Daha sonra MEBBİS veya e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak seminerlere katılabilirler.

Uzaktan eğitim seminerlerine katılmak isteyenlerin de genellikle EBA uygulamasına veya www.eba.gov.tr adresine giriş yapmaları gerekmektedir. EBA öğretmen girişi seçeneğine tıklayarak MEBBİS veya e-devlet şifresiyle sisteme giriş yaparak seminerlere katılabilirler.

Fiilen yapılmayan göreve genellikle ek ders ödenmemektedir. Yani eğitim sürecinde fiilen çalışma yapılmayan dönemler için öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyebilir.

Hizmet içi eğitimlere katılan öğretmenlerin ek ders ücretinin kesilip kesilmeyeceği genellikle kurumun politikalarına ve belirlenen kurallara göre değişebilir. Kurumun belirlediği genelgeler ve yönetmeliklere göre, ek ders ücretinin fiilen yapılan çalışmaya bağlı olarak ödendiği durumlar olabilir.

Diyanet hizmet içi eğitim programları farklı dallarda eleman yetiştirme amaçlı açılan kursları ifade edebilir. Örneğin, "Aşere, Takrib ve Tayyibe Kursu" Kuran Kıraat ilmi dalında eleman yetiştirmeyi amaçlarken, "İhtisas Kursu" ise tefsir, hadis, fıkıh veya kelâm dallarında eleman yetiştirmeyi hedefleyebilir.

Online hizmet içi eğitime katılmamak genellikle kurumun politikalarına ve belirtilen kurallara tabidir. Eğitim programlarına katılmamak durumunda disiplin cezaları gibi uygulamalarla karşılaşılabilir. Dolayısıyla, eğitimlere katılımın önemi ve zorunluluğu göz ardı edilmemelidir.

Geri