AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hizmete engel davranislar nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hizmete engel davranışlar nelerdir?​

c) Hizmete engel davranışlarda bulunmak: Devletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarına zarar verecek nitelikte tutum ve davranışlarda veya ağır suç veya disiplinsizlik teşkil eden fiillerde bulunmaktır.

Çakmak Hattı neden yapıldı?​

Çakmak Hattı, II. Dünya Savaşı’nın çıkacağının anlaşılmasının ardından Almanlar tarafından gelebilecek bir saldırıya Trakya sınırında karşı koymak amacıyla Çatalca’da kurulan savunma hattıdır. Marmara Denizi’nden Karadeniz’e uzanmaktadır.

Hizmet yerini terk etmeme cezası kaç gün?​

Hizmet yerini terk etmeme cezası kaç gün?
5.Hizmet Yerini Terk Etmeme: Personelin mesai bitiminden sonra görev yaptığı yerden ayrılmayıp resmî daire, kışla, eğitim alanları ile sair yerlerdeki hizmetine devam etmesidir. Bu ceza disiplin amirleri tarafından ilgili çizelgeye göre; disiplin kurulları tarafından dört ila on güne kadar verilebilir.

Hizmete kısmi süreli devam cezası kaç gün?​

Hizmete kısmi süreli devam cezası kaç gün?
Örneğin; oda ve göz hapsi cezaları, amirin rütbesine göre önceden 2-28 gün arasındayken bu süre, hizme- te kısmi süreli devam cezası için 2-10 gün, hizmet yerini terk etmeme cezası için ise 1-3 gün olarak düzenlenmiştir.

Ikaz kaç puan?​

Uyarı cezası 1 puan, kınama 2 puan, aylıktan kesmeyse 3 puan olarak personelin dosyasına işlenecek. Son 1 yılda 20 ceza puanı ya da 5 yıl içinde 40 ceza puanı alan meslekten çıkarılacak.

Görev yerini terk etmenin cezası nedir?​

Amirin izni olmaksızın görev yerini terk etmek disiplin suçunu işleyen kişiye Yirmidört Ay Uzun Süreli Durdurma Cezası verilebilecektir.

Aylıktan kesme cezası ne kadardır?​

Aylıktan kesme cezası ne kadardır?
Aylıktan Kesme Cezası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125.maddesinin 1.fıkrasının (c) bendinde düzenlenmiştir. Aylıktan kesme, memurun, brüt aylığından 1/30 – 1/8 arasında kesinti yapılması olarak tanımlanmıştır.

Hizmetten men cezası kaç gün?​

Hizmetten men cezası kaç gün?
ç) Hizmetten Men Disiplin Cezası Hizmetten men disiplin cezasını gerektiren fiil ve hâller; aylıktan kesme ve hizmet yerini terk etmeme cezalarını gerektiren hâlleri kapsamaktadır. Verilecek disiplin cezası yedi günden az olmamak üzere on beş güne kadar verilebilir.

Maaş katı cezası ne kadar?​

 
Maaş katı cezası, devlet memurlarına uygulanan disiplin cezalarından biridir. Bu ceza, memurun brüt aylığı üzerinden belirli bir oranda düşürülmesi anlamına gelmektedir. Maaş katı cezası oranı, memurun aylık maaşının belirli bir katı şeklinde belirlenir.

Örneğin, bir memura maaş katı cezası uygulanacaksa, bu cezanın miktarı genellikle 1/30 ila 1/8 arasında olabilir. Yani memurun aylık brüt maaşının bu oranlarından biri kadar kesinti yapılabilir.

Maaş katı cezası, disiplin cezaları arasında yer alır ve ciddi disiplinsizlik durumlarında uygulanabilir. Bu ceza, memurların sorumluluklarını yerine getirme konusundaki ciddiyeti artırmak ve belirli kurallara uymalarını sağlamak amacıyla uygulanmaktadır.
 
Geri
Üst