Hizmet sektoru amaci nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
214.329
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hizmet sektörü amacı nedir?​

Maddi olamayan ürünlerin ve hizmetlerin sunulması ile gelir elde eden şirketlerin oluşturmuş oldukları endüstri alanı hizmet sektörü olarak tanımlanmıştır. Hizmet sektörüne bunun yanı sıra “üçüncül endüstriyel sektör” denilir.
Günümüz ekonomilerinde hizmetlerin önemi nedir?
Dünyada ekonomiye yön veren temel sektörler; tarım, sanayi ve hizmet sektörleridir. Son yıllarda dünya ülkelerinde tarım ve sanayi sektöründen çok, hizmet sektörü önemli bir üstünlük arz etmektedir. Çünkü hizmet sektörü, tarım ve sanayi sektörüne oranla daha fazla gelir getiren bir sektör konumundadır.
Hizmet sektörü neden gelişiyor?
Zaman içerisinde sanayileşmeye gidilmesi ile birlikte tarım sektörünün ekonomi içerisinde aldığı pay da giderek azalmıştır. İlerleyen yıllarda sanayiye bağlı üretimin artması, ticaretin gelişmesine önemli oranda katkı sağlamış ve bunun sonucunda da hizmet sektörü giderek büyümüştür.

Ülkemizde hangi alanlarda hizmet sektörü gelişmiştir?​

Ülkemizde özellikle Marmara ve Ege bölgeleri sanayi ve hizmet sektöründe ön plana çıkan yerleridir. Diğer bölgelerde ise büyük şehirler bu konuda öncülük yapar.
Türkiye’de hizmet sektörü yüzde kaç?
Türkiye’de geçen yıl faal girişimlerin yüzde 43,2’si hizmet, yüzde 36,6’sı ticaret sektöründe yer aldı. Hizmet sektörü toplam istihdamın yüzde 37,9’unu oluştururken, sanayi sektörünün istihdamdaki payı yüzde 28,9 oldu.
Malları hizmetlerden ayıran en önemli özellik nedir?
1.Ürünün Doğal Yapısı: Soyut özellik taşıması, değişkenliği, eş zamanlı olması gibi özellikleri hizmetleri mallardan ayrılmasına neden almaktadır. Bu nedenle, müşterilerin beklentileri ve hizmetlerin aranmasına neden olan nitelikler, mallara oranla farklı özellikler taşımalarına yol açmaktadır.

Hizmet sektörü hangi bölgede gelişmiştir?​

Sektör nedir çeşitleri nelerdir?
Sektörler
 
Geri
Üst