AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hizmet ici egitimlere katilmak zorunlu mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hizmet içi eğitimlere katılmak zorunlu mu?​

MADDE 21-(1) Personelin düzenlenecek hizmet içi eğitime katılması zorunludur. Eğitime katılacakların sayı ve nitelikleri programlarda belirlenir.

Seminer kimlere hitap etmektedir?​

Seminerler, üniversitelerde okuyan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri için düzenlenen iş kolu tanıtımları ile ülkemizde yer etmeye başladı. Günümüzde hemen hemen her alanda işinin uzmanı, duayeni ya da eğitimcileri tarafından seminer veriliyor ve her kesime hitap ediyor.
Hizmet içi eğitimlerde ek ders kesilir mi?
Danıştay 12. Dairesi ise yaptığı inceleme sonucu öğretmenlerin hizmet içi eğitime katılıp ek ders ücretinden yararlanabilmesi için kursa öğretmen veya yönetici olarak katılması gerektiğini, kursa kursiyer olarak katılan öğretmenlere ek ders ücreti ödenemeyeceğini açıkladı.

Hizmet içi eğitimler iptal mi?​

Anasayfa » MEB » Eğitim-Öğretim » Hizmetiçi Eğitim Faaliyetleri 16.03.2020’den İtibaren İptal Edildi.

DYK kursları kaç kişiyle açılır?​

DKY Kursları İçin Kursiyer Sayısının 20’den Fazla Olmaması Esas Alınır. Yerleşim Biriminde Birden Fazla Kurs Merkezinin Bulunmaması Durumunda Ve Öğrencilerin Taşınma İmkanının Olması Durumunda Kursiyer Sayısı 10’a Ulaşmaması Halinde Milli Eğitim Müdürlüğü Onayı İle En Az 5 Kişi İle Sınıf Açılabilir.

Hizmet içi eğitim nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Hizmetiçi eğitim şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hizmet içi eğitim şeklinde olmalıdır.
Çalışma/mesai saatleri dışında düzenlenen hizmet içi eğitim etkinlikleri için ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir.
Aslında olmasın gereken hizmet içi eğitimin başlamadan önceki gün ikamet ettiği yerden rapor alması gerekmektedir ve raporlu gün sayısı ile hizmet içi eğitimin süreceği gün sayısı göz önünde bulundurulmalıdır.
Öğretmenler hangi eğitimleri almalı?
Ülkemizde öğretmen eğitimi veren iki program var. Biri dört yıllık eğitim fakültesi diğeri pedagojik formasyon programı. Halen 96 eğitim fakültesinde 200 bin öğrenci okuyor. Pedagojik formasyon programına ise öğretmenlik yapılacak bir alanda eğitim görmüş üniversite mezunları giriyor.

Hizmet içi ayrı mı bitişik mi?​

Bu kelimenin “hizmet içi eğitim mi, hizmetiçi eğitim mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı hizmet içi eğitim şeklinde olmalıdır.

Eğitim Yöneticisi ek ders alır mı?​

Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez.
Ücretli öğretmen hizmet içi eğitim alır mı?
MEB Uzaktan Hizmet İçi Eğitimi Ücretli Öğretmenlere de Açtı . MEB veri toplam bölümünde Hizmet İçi Eğitim Başvuruları Ücretli öğretmenlere açtı.

Öğretmen hizmet içi eğitime katılmazsa ne olur?​

(4) Eğitim sonunda sınavlardan herhangi birine mazeretsiz olarak katılmayanlar, başarısız sayılır, ayrıca haklarında 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun disiplinle ilgili hükümleri uygulanır.

Hizmet içi eğitim nedir örnek?​

Hizmet içi eğitim; özel ve tüzel kişilere ait iş yerlerinde, belirli bir maaş veya ücret karşılığında işe alınmış ve çalışmakta olan bireylere görevleri ile ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak üzere yapılan eğitimdir.
Diyanet Hizmet içi eğitim katılmak zorunlu mu?
(2) Kesinleşen programlarda hizmet içi eğitime katılması kararlaştırılmış olan personel, hizmet içi eğitim faaliyetine katılmak zorunda olup, bağlı oldukları birimler bunu sağlamakla yükümlüdürler.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ÖBA üzerinden yürütülen bu dönemdeki mesleki gelişim eğitimlerinde öğretmenlerin 414 binin üzerinde sertifika aldığını ve ÖBA’da öğretmen başına 3,1 eğitimin tamamlandığını belirtti. Ara tatilde seminerlere katılmanın zorunlu olmadığı ve isteğe bağlı olduğu ifade edildi.
Eğer bir öğretmen okulunda yapılan mesleki çalışmalara katılmayıp devamsızlık yapması halinde, bir veya iki gün göreve gelmemek, 3 – 9 gün göreve gelmemek gerekçeleriyle soruşturma açılıp ceza alabilir. Eğer bu devamsızlık ardı sıra 10 günü geçerse öğretmen istifa etmiş sayılır.
Diyanet Hizmet içi eğitim nedir?
“Aşere, Takrib ve Tayyibe Kursu” Kuran Kıraat ilmi dalında eleman yetiştirmek maksadıyla açılan hizmet içi eğitim kursunu, “İhtisas Kursu” Başkanlıkça tefsir, hadis, fıkıh veya kelâm dallarında eleman yetiştirmek maksadıyla, dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunları için açılan hizmet içi eğitim kursunu, ifade eder.

Hizmet içi eğitim ne demek?​

Hizmet içi eğitim; özel ve tüzel kişilere ait iş yerlerinde, belirli bir maaş veya ücret karşılığında işe alınmış ve çalışmakta olan bireylere görevleri ile ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak üzere yapılan eğitimdir(3).

Fiilen yapılmayan göreve ek ders ödenir mi?​

1-“Fiilen yapılmayan göreve, ek ders ödenmez.”
 
Geri
Üst