AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hizmet ici egitimin temel amaclari nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hizmet içi eğitimin temel amaçları nelerdir?​

Hizmet içi eğitimde temel amaç; öğretmen ve yöneticileri değişen ve gelişen eğitim anlayışı konusunda bilgilendirmek ve bu süreçte etkili ve verimli olabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırmaktır.

Işe alıştırmanın amaçları nelerdir?​

İşe alıştırma eğitimin amacı, yeni işgörenin işine ve işletmesine ilişkin gerçekçi beklentiler geliştirmesini sağlamak olmalıdır. İşe alıştırma eğitiminin bir diğer amacı da, çalışanların yeni çalışma grubuna girişlerini kolaylaştırmaktır.

Çalışanların alması gereken teknik eğitim konuları nelerdir?​

Çalışanların alması gereken teknik eğitim konuları nelerdir?
Genel Konular. a) Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, b) Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, c) İşyeri temizliği ve düzeni,

Hizmet içi eğitimin yararları nelerdir?​

Hizmet içi eğitimin yararları nelerdir?
Birey açısından hizmet içi eğitimin yararları ise; bireylerin bilgi ve becerilerini arttırır, daha yüksek standartta mal ve hizmet üretilmesi işgörenlerde moral ve motivasyon sağlar, meslekte kolay ilerleme olanağı tanınır, işgörenin gelirinde artışlar meydana gelir ve iş doyumunu artması sağlanmış olur.

Hizmet içi eğitimin amacı nedir?​

Iş dışında eğitim nedir?​

Kurumlara bağlı kimselerin, görevlerini edimli olarak yaptıkları yerler dışında, belli amaçlara ve önceden belirlenen koşullara göre, yurt içinde ya da dışında yetiştirilmesini öngören eğitim.

Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitiminde hangi konular işlenmeli hangi sıklıkla eğitimler tekrarlanmalıdır?​

Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitiminde hangi konular işlenmeli hangi sıklıkla eğitimler tekrarlanmalıdır?
Eğitimler, değişen ve ortaya çıkan yeni riskler de dikkate alınarak aşağıda belirtilen düzenli aralıklarla tekrarlanır.
- Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde yılda en az bir defa.
- Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iki yılda en az bir defa.
- Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde üç yılda en az bir defa.

Iş sağlığı ve güvenliği eğitimini sağlık konuları nelerdir?​

Iş sağlığı ve güvenliği eğitimini sağlık konuları nelerdir?
Sağlık Konuları
- Meslek Hastalıklarının sebepleri,
- Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması,
- Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri,
- İlkyardım,
- Tütün ürünlerinin zararları ve pasif etkilenim.

Türk eğitim sisteminin temel amacı nedir?​

Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.

Hizmet içi eğitim faaliyetleri nelerdir?​

Hizmet içi eğitim faaliyetleri; işe yeni başlayacak olanlara yönelik eğitim, meslek kazandırma eğitimi, meslekli olarak çalışmakta olanlara yönelik eğitim, yöneticilerin eğitimine yönelik faaliyetler olmak üzere dört başlık altında toplanabilir.

Hizmetiçi eğitim etkinlikleri nedir?​

Hizmetiçi eğitim etkinlikleri nedir?
Hizmet içi eğitim (1) Özel ve tüzel kişilere ait işyerlerinde belirli bir maaş ya da ücret karşılığında işe alınmış ve çalışmakta olan bireylerin görevleri ile ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak üzere yapılan bir eğitimdir.

Türk eğitim sisteminin temelleri neye dayanmaktadır?​

Türk eğitim sisteminin temelleri neye dayanmaktadır?
Özoğlu (1986) Türk eğitim sisteminin temel özellikleri olarak şunları saymaktadır: Merkeziyetçi, yetkici, aşırı ölçüde disiplinci, geliştirici ol maktan çok eleyici; aktarmacı; toplumun gereksinmelerinden uzak: bilimsel gelişmeleri izlemeyen; geçici politikalarla işletilen; okulda uzmanlaşmaya yer vermeyen.

Genel Amaclar nedir?​

Genel hedefler, uzak hedeflere götürücü nitelikteki hedeflerdir. Okulların genel hedefleri bu türdendir. Okulların hedefleri, genel hedeflerin çerçevesi içinde kalınarak okulun yetiştireceği insan gücünün mahiyeti dikkate alınarak saptanır.

Memur eğitime katılmazsa ne olur?​

(4) Eğitim sonunda sınavlardan herhangi birine mazeretsiz olarak katılmayanlar, başarısız sayılır, ayrıca haklarında 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun disiplinle ilgili hükümleri uygulanır.
 
Hizmet içi eğitimin temel amacı, öğretmen ve yöneticileri değişen ve gelişen eğitim anlayışı konusunda bilgilendirmek ve etkili bir şekilde bu süreçte yer alabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırmaktır. Bu eğitimler, bireylere bilgi ve becerilerini arttırma fırsatı sunarak daha yüksek standartlarda mal ve hizmet üretimine imkan tanırken aynı zamanda çalışanların moral ve motivasyonunu artırarak iş doyumunu artırır. Ayrıca mesleki gelişimlerine destek olur ve işlerinde ilerleme imkanı sağlar.

İşe alıştırma eğitiminin temel amacı, yeni işgörenlerin işlerine ve işletmelerine ilişkin gerçekçi beklentiler geliştirmesini sağlamak ve çalışanların yeni çalışma gruplarına girişlerini kolaylaştırmaktır. Bu süreç, çalışanların uyum süreçlerini hızlandırır ve iş veriminin artmasına katkı sağlar.

Hizmet içi eğitimin diğer yararları arasında, iş sağlığı ve güvenliği eğitimine dikkat çekmek isterim. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde işyerindeki tehlikeler, riskler ve korunma yöntemleri gibi konular işlenir ve bu eğitimler belirli aralıklarla tekrarlanır. Özellikle farklı tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde belirli zaman dilimlerinde tekrarlanması zorunlu tutulan eğitimler bulunmaktadır.

Bununla birlikte, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminde sağlık konuları da önemli bir yer tutar. Meslek hastalıklarının sebepleri, korunma prensipleri, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilkyardım ve tütün ürünlerinin zararları gibi konular çalışanların sağlığını korumak için önemli bilgiler içerir.

Son olarak, Türk eğitim sisteminin temel amacı ise her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olabilmesi için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak ve onları milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek olarak belirtilmektedir. Ayrıca her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamak da Türk eğitim sisteminin önemli hedeflerindendir.
 
Geri
Üst