AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hizmet alimlari hangi hesapta izlenir?

Editör

Yeni Üye

Hizmet alımları hangi hesapta izlenir?​

Hizmet işletmelerinde oluşan ilk madde malzeme, işçilik ve genel hizmet maliyetlerin tümü ise 740 Hizmet üretim maliyetleri hesabına kaydedilir.

7 li hesaplar alacak çalışır mı?​

7’li guruptaki hesaplar ters çalışmaz. Tek düzen hesap planına uyulmamasının cezası 2019 için 7.000,00 TL’dir.

Hizmet Geliri Hesabı nedir?​

Hizmet Geliri Hesabı nedir?
Bu hesap, işletmenin faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet satışlarından kaynaklanan senetsiz alacaklarının izlenmesi için kullanılır. İşleyişi : Senetsiz alacağın doğması ile bu hesaba borç, tahsil edilmesi halinde (ödemeler, aktarmalar ve hesaben mahsuplar dahil) alacak kaydedilir.

Faturada hizmet bedeli ne demek?​

Faturada hizmet bedeli ne demek?
bir hizmetin bedeli zaten onun fiyatıdır. fiyat ödendikten sonra hizmet bedeli istemek fiyatı ödenmiş hizmetin fiyatını yine istemektir.

689 no.lu hesap nedir?​

689 Diğer Olağan Dışı Gider Ve Zararlar Hesabı Diğer hesap kalemleri dışında kalan duran varlık satışlarından ortaya çıkan zararlar gibi gider ve zararların yer aldığı hesaptır. Hesabın isminden de anlayacağımız üzere beklenmeyen gider ve zararların ortaya çıkması durumunda kullanılır.

7a ve 7b hesapları nedir?​

– 7/A Seçeneği – 7/B Seçeneği Page 3 MALİYET HESAPLARI Kullanıcılar: 7/A Seçeneği: Ek finansal tabloları düzenlemek zorunda olan üretim ve hizmet işletmeleri. 7/B Seçeneği: Ek finansal tablo düzenlemek zorunda olmayan üretim ve hizmet işletmeleri ile ticaret işletmeleri.

7 B seçeneğinde maliyet hesapları dönem sonunda hangi hesaba aktarılır?​

7 B seçeneğinde maliyet hesapları dönem sonunda hangi hesaba aktarılır?
7/B Seçeneğinde Yer Alan Maliyet Hesaplarının İşleyişi: Dönem sonlarında “799 Üretim Maliyet Hesabı”, üretim işletmelerinde 151 Yarı Mamuller Üretim” ve “152 Mamuller” hesaplarına, hizmet işletmelerinde ise “622 Satılan Hizmet Maliyeti Hesabı”na devredilerek kapatılır.

Hizmet bedeli nedir sinema?​

Hizmet bedeli nedir sinema?
Biletin internetten satılmasına ilişkin hizmet bedeli olan 1,5 TL, bilet fiyatına dahil değildir. İnternetten satılmasına ilişikin işbu hizmet bedelinde Cinemaximum.com.tr’nin değişiklik yapma hakkı saklıdır. İnternet bilet satış hizmetine ilişkin ücrette değişiklik olabileceğini Müşteri kabul ve beyan eder.

Hizmet alımları genellikle 740 Hizmet üretim maliyetleri hesabında izlenir. Bu hesap, hizmet işletmelerinde oluşan ilk madde malzeme, işçilik ve genel hizmet maliyetlerinin tümünü kapsar.

7'li hesaplar genellikle alacak işlevi görür ve ters çalışmazlar. Tek düzen hesap planına uyulmaması durumunda 2019 için belirlenen ceza miktarı 7.000,00 TL'dir.

Hizmet Geliri Hesabı, işletmenin faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet satışlarından kaynaklanan senetsiz alacaklarının izlenmesi için kullanılır. Bu hesap, senetsiz alacağın doğması durumunda borç, tahsil edilmesi halinde ise alacak kaydedilir.

Faturada hizmet bedeli, bir hizmetin karşılığı olarak talep edilen ücreti ifade eder. Bu bedel, hizmetin fiyatını temsil eder ve ödendikten sonra tekrar talep edilmesi anlamına gelmez.

689 no.lu hesap, Diğer Olağan Dışı Gider Ve Zararlar Hesabıdır. Bu hesap, beklenmedik gider ve zararların kaydedildiği hesaptır. Örneğin, duran varlık satışlarından kaynaklanan zararlar gibi beklenmeyen durumlarda kullanılır.

7/A ve 7/B hesapları, maliyet hesaplarını düzenleyen seçeneklerdir. 7/A seçeneği, ek finansal tabloları düzenlemek zorunda olan üretim ve hizmet işletmelerini, 7/B seçeneği ise ek finansal tablo düzenlemek zorunda olmayan üretim ve hizmet işletmeleri ile ticaret işletmelerini kapsar.

7/B seçeneğinde maliyet hesapları dönem sonunda "799 Üretim Maliyet Hesabı" (üretim işletmeleri için 151 Yarı Mamuller Üretim ve 152 Mamuller hesapları, hizmet işletmeleri için ise "622 Satılan Hizmet Maliyeti Hesabı"'na aktarılır.

Hizmet bedeli sinemada genellikle biletin internetten satılması durumunda talep edilen hizmet ücretidir. Bu bedel genellikle bilet fiyatına dahil değildir ve bilet satış platformunun değişiklik yapma hakkı saklı tutulmaktadır. Müşteriler, internet bilet satış hizmetine ilişkin ücretlerde olabilecek değişiklikleri kabul ederler.

Geri