- Konu Yazar
Hizmet Alanı 2 5 ne demek?
Öğretmenler başvuru yaparlarken sistem açıldığında okulun adının yanında 2/5 gibi sayılar görmektedirler. Bunun ne anlama geldiğini soran öğretmenlere bilgilendirme yapma ihtiyacı duyduk. Burada (yani 2/5 örneğinde) bulunan 2 sayısı hizmet bölgesini 5 sayısı ise hizmet alanını ifade eder.1739 Milli Eğitim Kanunun 2 maddesi nedir?
Maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilerin en yüksek eğitim kademelerine kadar öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla parasız yatılılık, burs, kredi ve başka yollarla gerekli yardımlar yapılır. Özel eğitime ve korunmaya muhtaç çocukları yetiştirmek için özel tedbirler alınır.
Hizmet Alanı 1 2 3 4 5 6 ne demek?
Önemli olan bir okulun hizmet alanıdır. Hizmet alanı 1, 2 ve 3. ise zorunlu değil, 4, 5 ve 6. ise zorunlu hizmet görev yeri olduğunu anlamalıyız. Eğitim kurumlarının yer aldığı hizmet alanları ve bu hizmet alanları için öngörülen hizmet puanları Tebliğler Dergisinde yayımlanır.
Tercihlerde 3 4 ne demek?
Tercih ekranınızında karşısında 1/4, 2/3, 3/5 şeklinde kodlanan okullarda ilk sayı Hizmet Bölgesini temsil etmekte ikinci sayı ise Hizmet Alanını temsil etmektedir. İlk sayı 1, 2, ve 3 Hizmet Bölgesi sayıları olup ikinci sayı ise 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 şeklinde Hizmet Alanı sayılarıdır.Genellik ve eşitlik ilkesi nedir?
1) Genellik ve eşitlik: Milli eğitimin temel ilkeleri konusunda ilk ilkelerden biri olan genelli ve eşitlik, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eğitim kurumlarının herkese açık olduğunu belirtir. Hiçbir kişi ya da zümreye imtiyaz tanınmaz.
Yeni atanan öğretmen hemen göreve başlar mı?
Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlamak üzere atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle birlikte başvuruda bulunacaktır. 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 7 Şubat Pazartesi günü başlayacak.
Hizmet Alanı 4 5 6 ne demek?
Öğretmen atamalarında 1 4 ne demek?Hizmet Bölgesi İçindeki İllerde Zorunlu Hizmet Süresi Tercih ekranınızında karşısında 1/4, 2/3, 3/5 şeklinde kodlanan okullarda ilk sayı Hizmet Bölgesini temsil etmekte ikinci sayı ise Hizmet Alanını temsil etmektedir.
Gaziantep kaçıncı hizmet bölgesi?
Memur hizmet puanı nedir?
Hizmet Puanı: Öğretmenin görev yaptığı her hizmet alanı için Yönetmelikle belirlenen puanın o hizmet alanındaki çalışma süresi ile çarpımı sonucu elde edilen değeri ifade eder.Okul hizmet puanları nasıl hesaplanır?
Hizmet puanının hesabına esas sürelerin yıldan artan her ayı için o hizmet alanında bir yıllık süreye karşılık gelen puanın 1/12’si esas alınır. Aydan artan süreler dikkate alınmaz. Yıldan artan süreler için hesap edilen hizmet puanının kesirli olması hâlinde kesirli puan tama tamamlanır.
Gaziantep zorunlu hizmet mi?
Milli Eğitim bakanlığı Tebliğler Dergisi 2016 Yılı Şubat ayı, Cilt:80, Sayı 2701’de Gaziantep’te ve Türkiye genelinde okulların hizmet bölgeleri ve hizmet alanları son durumu yayınlandı. Güncellenen son durama göre Gaziantep’te neredeyse okulların büyük çoğunluğu zorunlu hizmet okulu oldu.
Hizmet puanı nedir ne işe yarar?
Kişinin almış olduğu hizmet puanı o süreçten sonraki hayatında da etkili olmaktadır. Kişinin vermiş olduğu hizmetin karşılığında almış olduğu puandır. Hizmet verdiği bölgedeki geçirdiği zaman da bu puanı arttırmaktadır.Hizmet bölgesi puanı nedir?
HİZMET BÖLGESİ HİZMET ALANI HİZMET PUANI NEDİR? Hizmet bölgesi öğretmen ihtiyacının karşılanması için coğrafi durum, ekonomik ve sosyal yönden gelişmişlik düzeyi, ulaşım şartları ile hizmet gereklerinin karşılanması yönünden birbirine benzerlik gösteren illerin gruplandırılmasıyla oluşturulan bölgeleri ifade eder.
Hizmet puanı nasıl hesaplanır?
Beldelerde, fiilen çalışılan her yıl için çalışılan beldenin bağlı bulunduğu ilçenin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Tablosundaki sıra numarasının yarısı, Köylerde, fiilen çalışılan her yıl için ise tamamı puan olarak hizmet puanına ayrıca eklenir.
Öğretmen zorunlu hizmet nedir?
Zorunlu çalışma yükümlülüğü ya da zorunlu hizmet süresi nedir? : Öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmeleri için mecburi olarak görev yapmaları gereken süreyi belirtir. Öğretmenler bu yükümlülüklerini zorunlu hizmet alanlarında (4, 5 ve 6. hizmet alanlarında) yerine getirebilirler.2 nin 4 ü zorunlu hizmet mi?
(2) Eğitim kurumlarından 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındakiler zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamı dışında; 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanlarındakiler ise zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında olacak şekilde valiliklerce belirlenerek Bakanlığa bildirilir.
Okulların hizmet puanları ne demek?
6) 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 30 hizmet puanı verilir. (2) Hizmet puanı, hizmet alanları bakımından bu Yönetmelikte belirlenen puanlardan görev yapılan hizmet alanı için öngörülen puanın o hizmet alanındaki çalışma süresi ile çarpımı sonucu elde edilir.
Hizmet grubu nedir?
Sağlık Bakanlığı Hizmet Grupları; personel dağıtım cetvelinin doluluk oranına göre belirlenen ve iki ayda bir kez güncellenerek Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen verilerdir. Bu veriler, personel dağıtım cetvelinin doluluk oranını anlamamıza imkan tanır.Öğretmen hizmet puanı nasıl hesaplanir?
Belleticilik görevi yapan kadın öğretmenlere 1 yılda 24 hizmet puanı, erkek öğretmenlere 1 yılda 12 hizmet puanı verilecek. *Örneğin çalıştığı okulun hizmet puanı 22 olan bir kadın öğretmen, belleticilik görevi de yapıyorsa 12 ayın sonunda 24 puan daha alarak toplamda 46 hizmet puanı alacak.
Öğretmenlikte zorunlu doğu görevi kaç yıl 2022?
Mevcut yönetmelikte 3. bölge kapsamına giren Hakkari, Van, Şırnak, Ardahan, Batman ve Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde 3 yıl olarak uygulanan zorunlu hizmet süresi, taslak yönetmelikte 3 ile 5 yıl olarak yeniden düzenlendi.