AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hızlı Un Helvası Nasıl Yapılır?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36

Hızlı Un Helvası Nasıl Yapılır? Hızlı un helvası yapmak için öncelikle tereyağını tencerede eritin. Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırın. Şeker ve suyu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Helva kıvamına gelene kadar pişirin. Son olarak vanilya ve dövülmüş fındığı ekleyip karıştırın. Helvayı ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Servis yaparken üzerine tarçın serpiştirerek servis edebilirsiniz. Hızlı un helvası, pratik bir şekilde hazırlanabilir ve lezzetli bir tatlı seçeneği olabilir.
İçindekiler

Hızlı Un Helvası Nasıl Yapılır?​

Hızlı un helvası yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. İlk olarak, bir tavayı ocağa alın ve orta ateşte ısıtın. Ardından içerisine 1 su bardağı un ekleyin ve sürekli karıştırarak unun rengi dönene kadar kavurun. Unun rengi hafif kahverengi olmalıdır.
2. Unun rengi dönünce, tavanın altını kapatın ve içerisine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Şekeri ekledikten sonra tekrar karıştırın ve şekerin unla iyice karışmasını sağlayın.
3. Şeker ve un karıştıktan sonra, tavanın altını tekrar açın ve orta ateşte helvayı karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu aşamada helva kıvam alacak ve hafifçe kabaracaktır.
4. Helva pişerken, ayrı bir tencereye 2 su bardağı su kaynatın. Kaynayan suyu helvanın üzerine yavaşça ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu işlem sırasında helva kabarabilir, bu normaldir.
5. Helva suyu çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Su çekildikten sonra helva kıvamını alacak ve hazır olacaktır.
6. Hazır olan helvayı ocaktan alın ve isteğe bağlı olarak içerisine ceviz, fındık veya vanilya gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu malzemeleri ekledikten sonra helvayı karıştırın ve servis yapabilirsiniz.
7. Sıcak veya soğuk olarak servis edebileceğiniz hızlı un helvasını dilerseniz üzerine tarçın serperek veya dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Not: Bu tarifte kullanılan ölçüler yaklaşık olarak verilmiştir, isteğe bağlı olarak miktarları artırabilir veya azaltabilirsiniz. Ayrıca helvayı daha fazla kavurarak daha koyu bir renk elde edebilirsiniz.

Hızlı Un Helvası Nasıl Yapılır?​

Hızlı Un Helvası Nasıl Yapılır?
Un, şeker ve yağ karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Tatlı su eklenerek karıştırılır ve helva kıvamına gelene kadar pişirilir.
Üzerine dövülmüş ceviz veya fındık eklenir ve karıştırılır.
Servis yapmadan önce ılınması için bir süre bekletilir.
Afiyetle tüketebilirsiniz!


Hızlı Un Helvası Nasıl Yapılır? Un, şeker ve yağ karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Hızlı Un Helvası Nasıl Yapılır? Tatlı su eklenerek karıştırılır ve helva kıvamına gelene kadar pişirilir.
Hızlı Un Helvası Nasıl Yapılır? Üzerine dövülmüş ceviz veya fındık eklenir ve karıştırılır.
Hızlı Un Helvası Nasıl Yapılır? Servis yapmadan önce ılınması için bir süre bekletilir.
Hızlı Un Helvası Nasıl Yapılır? Afiyetle tüketebilirsiniz!
 
Geri
Üst