AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hizli prototipleme teknolojileri hangi alanlarda kullanilmaktadir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hızlı prototipleme teknolojileri hangi alanlarda kullanılmaktadır?​

Hızlı prototipleme teknolojisi, imalat uygulamalarında, medikal/dentalimplant yapımında, kavramsal modellemede, doğrudan döküm kalıbı ve parça üretiminde, hassas döküm tekniği ile metal parça ve prototip üretiminde, mimari uygulamalarda, uzay/otomotiv sanayinde, hızlı kalıp imalatında, eğitim amaçlı her türlü donanımın …

Bir ürünün prototipini oluşturmak nedir?​

Prototip; üretilecek olan bir ürünün üretilmeden önce elle tutulur ilk halidir. Tasarımdan sonra malzeme seçiminden önce prototipleme yapılır. Prototipler boyanabilir, işlenebilir malzemelerden oluşturulur. Eski üretimlerde prototiplemeye pek ihtiyaç duyulmazdı fakat gelişen teknoloji üretim sürecini değiştirdi.
Hızlı prototipleme nasil yapilir?
Hızlı Prototipleme, Polyjet tekniğinde oda sıcaklığında sıvı halde bulunan fotopolimer reçine enjeksiyon kafalarına yürütülür. Her bir enjeksiyon kafası üzerindeki 16 mikron çapındaki 1536 memeden malzeme püskürtülerek boş bir tepsinin üzerine bir katman oluşturulur.

Prototip modeli nedir?​

Prototip, bir kavram ya da süreci test etmek ya da çoğaltılmış ve öğrenilecek bir şey gibi davranmaya yönelik inşa edilmiş, bir ürünün erken örneği, modeli ya da sürümüne denir. Bir final ürün değil, ürünün o aşamada finale mümkün olan en yakın halidir.

Hızlı prototipleme türleri nelerdir?​

Hızlı prototipleme teknolojileri
Prototip ne için yapılır?
Prototip, fiziksel ya da dijital bir ürünün, üretim aşamasından önce, finale en yakın halini öngörebilmek amacıyla yapılan ilk örneği ya da modelidir. Yeni bir ürün geliştirme sürecinin önemli adımlarından biri de prototip yapmaktır.

Prototip nedir neden yapılmalıdır?​

Prototip, fiziksel ya da dijital bir ürünün, üretim aşamasından önce, finale en yakın halini öngörebilmek amacıyla yapılan ilk örneği ya da modelidir. Ürünün hedef kitlesiyle test edilebilir, etkileşimli hale getirip onun hakkında gelecekteki kullanıcıları tarafından ilk yorumların alınması için yapılan bir çalışmadır.
 
Geri
Üst