- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 249.757
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
HIV kansere yol açar mı?
Tip 1 İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü (HIV-1 ya da HIV) HIV hastası kimselerin bağışıklık sistemi zayıflamıştır ve aşağıdakilere benzer kanser türlerine yakalanma ihtimalleri daha yüksektir: Kaposi Sarkomu. Hodgkin dışı lenfoma. Rahim ağzı Kanseri.HIV hastaları ne yemeli?
**Diyetin karbohidrat içeriği P-60 arasında tutulmalıdır. Bunun için ise günde üç kez sebze veya salata,en az 3 kez meyve ve en az dört kez de makarna,ekmek,pilav,pirinç,bisküvi ve diğer tahıl ürünleri tüketilmelidir. ***Diyetin yağ içeriği 0 civarında tutulmalıdır.HIV hastası ameliyat olabilir mi?
Kimi AIDS’li hastaların olması gereken ameliyatların ya yapılmadığını ya da geciktirildiğini ifade eden Ünlü, “Arkadaşlarımız bel fıtığı gibi yaygın bir hastalıkta, trafik kazası gibi acil müdahale gerektiren durumlarda bile ameliyat edilmiyor” diye konuştu.
Ameliyat olurken hangi testler yapılır?
Bunlar; koagulasyon testleri, EKG, akciğer filmi, Hepatit ve HIV testleri, kan grubu testleridir. Herhangi bir hastalık belirtisi olmasa da her ameliyat öncesinde bu testler uygulanır. Doktor, hastanın durumuna göre ek testler de isteyebilir.Ameliyat öncesi hangi kan testleri yapılır?
Genel anestezi kan tahlili, genel anestezi altında bir ameliyattan önce yapılması gereken kan tahlili dir. Genel anestezi kan tahlili, kan biyokimyası, karaciğer ve böbrek fonksiyonları, kanama pıhtılaşma zamanları, hepatit markırları, tam kan tablosu, Akciğer grafisi ve elektrokardiografi gibi incelemeleri içerir.Kanser tedavisinde kemoterapi ne işe yarar?
Kemoterapi, kanser hücrelerini yok etmek veya bu hücrelerin büyümesini kontrol altına almak için antikanser ilaçlar kullanılarak yapılan tedavidir. Kanser tedavisinde tek başına veya cerrahi ve radyoterapi ile birlikte uygulanabilir. Kanser tedavisinde kemoterapinin amacı hastalığın tipine ve yaygınlığına göre değişmektedir.
Hangi yöntemlerle kemoterapi uygulanabilir?
Kanser tedavisinde tek başına veya cerrahi ve radyoterapi ile birlikte uygulanabilir. Kanser tedavisinde kemoterapinin amacı hastalığın tipine ve yaygınlığına göre değişmektedir. Kemoterapi uygulamadaki amaçlar:Kemoterapi ilaçlarının hepsi kan yolu ile çoğalan hücreleri öldürür.?
Kemoterapi ilaçlarının hemen hepsi kan yolu ile vücuda dağılarak kontrolsüz çoğalan hücrelere ulaşarak bu hücreleri öldürür veya kontrolsüz büyümesine engel olur. Kemoterapi ilaçları bir taraftan bu kötü hücreleri yok ederken diğer taraftan vücuttaki normal hücreler üzerine de etki etmektedir.Kemoterapi ilaçlarının yan etkileri nelerdir?
Kemoterapi ilaçları bir taraftan bu kötü hücreleri yok ederken diğer taraftan vücuttaki normal hücreler üzerine de etki etmektedir. Bu da vücutta kemoterapiye bağlı bir takım yan etkiler ile kendini gösterir.