- Konu Yazar
- #1
Histogram ile sütun grafiği arasındaki fark nedir?
Histogram, sürekli değişkenlerin frekans dağılımlarının betimlenmesinde kullanılan, özel bir sütun grafiğidir. Kesikli verilerde kullanılması daha uygun olan sütun grafiği ile histogram arasındaki temel fark, histogramda sütunlar arasında boşluk bırakılmamasıdır.Çizgi grafiği neden tercih edilir?
Çizgi grafikler, zaman içerisindeki eğilimleri göstermek ve birçok veri serisini karşılaştırmak için faydalıdır. Pasta grafikler, oranların vurgulanması için faydalıdır. Çubuk grafikler, zaman içerisindeki eğilimleri göstermek ve birçok veri serisini çizmek için faydalıdır.Çizgi grafiği hangi verilerde kullanılır?
Çizgi grafiği hangi verilerde kullanılır?Özellikle de aylar, çeyrekler yahut mali yıllar gibi verilerin zaman içerisinde değişim gösterdiği durumlarda çizgi grafiği kullanımı söz konusudur. Çizgi grafiği; Ay, Çeyrek yahut mali yıl gibi düzenli olan dağılmış verileri göstermek amacıyla kullanılır.
Sütun grafiği Histogram nedir?
Sütun grafiği Histogram nedir?Histogram, gruplandırılmış bir veri dağılımının sütun grafiğiyle gösterimidir. Diğer bir ifadeyle, tekrarlı sayılardan oluşan verilerin, uygulanan işlemlerden sonra önce tabloya, tablodan yararlanarak grafiğe aktarılması, yani veri gruplarının grafiğinin dikdörtgen sütunlar halinde gösterilmesidir.
Histogram grafiği ne zaman kullanılır?
Bir “Histogram” şeması verilerin devam eden ya da belirli zaman aralığındaki dağılımını göstermek için kullanılır. Histogramlar değerlerin nerede yoğunlaştığını, maksimum ve minimum noktalarını, veriler arasındaki kopmalar ve olağandışı değerler olup olmadığı hakkında tahminde bulunulmasına yardımcı olur.Teknik analizde bar nedir?
Bar grafik, teknik analizlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu grafik türünde çubuğun zirve noktası, hissenin gün boyunca ulaştığı en yüksek fiyatı göstermektedir. Çubuğun en alt noktası ise hissenin gün boyuncaki en düşük fiyatını gösterir. Çubuğun uzaması, fiyat oynaklığının arttığını gösterir.Histogram nasıl yapılır?
Histogram nasıl yapılır?Histogram oluşturmak için şu adımlar takip edilir:
- 1) Öncelikler veriler küçükten büyüğe sıralanır.
- 2) Veri grubunun açıklığı (aralığı) bulunur.
- 3) Verilerin kaç gruba ayrılacağı belirlenir.
- 4) Grup genişliği bulunur.
- 5) Veriler en küçük veriden başlayarak grup genişliğine göre gruplara ayrılır.