- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Histeroskopi ile HSG aynı mı?
HSG uterus ve fallop tüplerini kontrol etmek için kullanılan bir X-ışını boyama testidir. Histeroskopi ise rahim ağzından rahim içine girilerek rahim içinin kamera ile incelenmesi yöntemidir. HSG’de sorun bulunduğunda histeroskopi yapılarak tanı doğrulanır.Histeroskopi ile tüplere bakılır mı?
Histeroskopi rahim içini ve tüplerin rahime açılan kısmının optik kamera eşliğinde incelenmesidir. Tanısal ve hatta cerrahi işlemlerin gerçekleştirilmesine yarayan bir işlemdir.Histeroskopi sonrası ağrı olur mu?
Histeroskopi sonrasında ağrı veya kanama olur mu? Genellikle ağrı son derece azdır veya hiç yoktur. Kanama genellikle damlama tarzında olup kısa sürer.
Ofis histeroskopi ne kadar sürer?
Ofis Histeroskopi sırasında alerjik olmayan sıvı kullanılmaktadır. Bu nedenle işlem sırasında ıslaklık hissetmeniz normaldir. İşlem genellikle 15 dakika sürer. İşlem sonrası hafif lekelenmeniz, hafif kasıklarda kramp olabilir.Histeroskopi adetten kaç gün sonra yapılır?
Histeroskopi rahim duvarının ince olduğu regl bitiminden sonraki ilk 3 – 4 gün içinde yapılmalıdır, bunun amacı istemeden olası bir gebeliğe zarar vermemek ve rahim iç boşluğunda optik kamera ile daha iyi bir görüntü elde edebilmektir.Histeroskopi hangi günlerde yapılır?
Histeroskopi Sonrası tüp bebek ne zaman yapılır?
Çoğunlukla histeroskopi sonrasında hekim tarafından bir hafta kadar cinsel perhiz önerilir. Böylece travmatize olan dokuların iyileşmesi sağlanır. Histeroskopi ile yapılan cerrahi girişimi takip eden 30 gün içinde kişi gebe kalabilir.Laparoskopi ve histeroskopi ne zaman yapılır?
Kısırlık şüphesi için gerçekleştirilen işlemde laparoskopi adet döneminin bitişini takip eden birkaç gün içerisinde gerçekleştirilmesi lazım. Yine histeroskopi işlemi içinde adetin yeni bitmiş olması gerekmektedir.Laparoskopik kolesistektomi ne demek?
Laparoskopik kolesistektomi, safra kesesinin çıkartılması işlemidir. Bir video kamera ve iki ince enstrüman yardımıyla yapılan, halk arasında kansız ameliyat olarak da bilinen laparoskopik kolesistektomi operasyonu, oldukça güvenli bir ameliyattır.