AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hisse senedi sahibi olurse ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hisse senedi sahibi ölürse ne olur?​

Bir ölüm vakası olduğunda tabi ki mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla vb. taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında intikal eder. Veraset ilamına-mirasçılık belgesine göre tüm taşınır taşınmaz varlıklar mirasçılara geçer.

Tereke alacaklıları nasıl tespit edilir?​

Tereke alacaklıları nasıl tespit edilir?
Mirasçılar bilgileri dahilinde miras bırakanın malvarlıklarını mahkeme huzurunda belirtir. Daha sonra mahkeme gerekli gördüğü kurum ve kuruluşlara müzekkere yazarak miras bırakanın malvarlığını tespit etmeye devam eder. Aynı zamanda mahkeme bir yandan da miras bırakanın borçlularını ve alacaklılarını da tespit eder.

Miras bırakanın terekesi nasıl tespit edilir?​

Miras bırakanın terekesi nasıl tespit edilir?
Tereke Nasıl Tespit Edilir? Tereke tespit edilirken miras bırakanın tüm aktifleri ve pasifleri beraber hesaba katılır. Miras bırakanın tüm aktiflerinden pasifleri çıkarılmak suretiyle net mirasçılara kalacak olan tereke bulunur.

Ölen kişinin araç devri nasıl yapılır?​

2021 Güncel bilgi:
- Noterden mirasçılık belgesi çıkartılacak.
- Vergi dairesinden ilişik kesme belgesi alınacak.
- aracın muayenesi ve trafik sigortası olacak.
- devir esnasında tüm varisler imzada olacak.

Terekenin borca batık olduğu nasıl tespit edilir?​

Terekenin borca batık olduğu nasıl tespit edilir?
Miras bırakanın mirasının borca batık olması durumunda, miras bırakan kişinin mirastaki alacaklarının ve borçlarının karşılaştırması yapıldığında, miras bırakanın alacağından daha fazla borcunun olması durumu mirasın borca batık olması olarak değerlendirilmektedir.

Tereke davası nasıl görülür?​

Tereke davası nasıl görülür?
Mirasçılardan bir tanesinin ya da tamamının talebi ile birlikte mahkemelerce veya Sulh Ceza Mahkemesi hâkimi tarafından terekenin tespiti davası açılabilmektedir. Terekeye konu olan hakların ve malların devlet tarafından korunması için gerekli olan tüm önlemlerin re’sen alınmasını ifade etmektedir.

Tereke tespitini kimler isteyebilir?​

Mirasçılardan her biri terekenin tespiti davası açabilir. Tek bir mirasçının talepte bulunması davanın açılması için yeterli olacaktır. Mirasçıların birlikte hareket etme zorunluluğu bulunmamaktadır.
 
Tereke tespiti konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve doğru. Tereke, bir kişinin ölümü ile başlayan süreçte mirasçılar arasında paylaşılan ve devredilen mal varlığını ifade eder. Ölen bir kişinin hisse senedi sahibi olması durumunda, bu hisse senetleri de tereke kapsamında değerlendirilir.

Hisse senedine sahip olan kişinin vefatı durumunda, bu hisse senetleri de mirasçıları tarafından devir ve tereke işlemleri sırasında ele alınır. Mirasçılar, ölen kişinin hisse senetlerine sahip olabilir ve bunların miras yoluyla devralabilirler. Ancak hisse senetleri gibi menkul kıymetlerin devri farklı prosedürlere tabi olabilir.

Hisse senetlerinin mirasçılara devri için öncelikle mirasçılık belgesine ihtiyaç duyulabilir. Ardından, hisselerin devri için ilgili kurum veya kuruluşlara başvurular yapılabilir. Dolayısıyla, miras bırakanın hisse senetlerinin tereke sürecinde belirlenmesi ve mirasçılara intikal etmesi için gerekli yasal prosedürlerin takip edilmesi gerekmektedir.

Hisse senedi sahibi olan bir kişinin vefatı durumunda, hisse senetlerinin mirasçılara intikali ve tereke süreci hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için bir avukata veya konuya hakim bir uzmana danışmanız önemlidir. Bu sayede hisse senetlerinin tereke sürecinde doğru adımlar atılabilir ve yasal haklar korunabilir.
 
Geri
Üst