- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 135.870
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hirsutizme ne iyi gelir?
Tedavide epilasyon, traş, ağda, lazer, elektroliz gibi kişisel bakım yöntemleri yanı sıra ilaçlar kullanılır. En iyi yanıt her iki tedavi yöntem birlikte kullanıldığında alınır. Tedavide kullanılan ilaçlar doğum kontrol haplarını ve anti-adrojen ilaçları içerir.Aşırı tüylenme nasıl anlaşılır?
Hirsutizm Belirtileri Nelerdir? Hirsutizm sert yapıda, koyu renkli vücut kıllarının aşırı uzaması olarak tanımlanır. İstenmeyen koyu renkli kalın tüylerin kadın vücudunda özellikle yüz, göğüs, uyluk içleri, karnın alt kısmı ve sırt bölgesinde çıkması sık rastlanan bir durum değildir.Hormon bozukluğu tüylenme nasıl geçer?
İlaç olarak doğum kontrol hapları dışında; spironolakton, siproteron asetat, finasterid ve flutamid en sık kullanılanlardır. Eflornithine krem olarak kullanılır ve mevcut kılları ortadan kaldırmaz, üst dudak ve çenedeki istenmeyen kılların büyümesini azaltır. Polikistik over varsa metformin ilacı faydalı olabilir.
Kadınlarda yüzde tüylenme neden olur?
Kadınlar, testosteron da dahil olmak üzere olması gerekenden daha yüksek androjen seviyeleri nedeniyle yüzde ve vücutta aşırı tüylenme sorunu gelişebilir. Kadınların tümü bir miktar androjen üretse de bu durum bazı kadınlarda daha fazla görülebilir ve bu nedenle kadınlarda erkek tipi tüylenme sorunu meydana gelir.Hirsutizme neden olan ilaçlar?
İlaçlar: Bazı ilaçlar yan etki olarak hirsutizme neden olabilir. Saç uzamasını uyarıcı olarak kullanılan minoksidil, endometriozisde kullanılan danazol, testosteron, dehidroepiandrosteron (DHEA) veya immünosupresif ajan olan siklosporin içeren ilaçlar bunlara örnektir.Polikistik over tüylerden nasıl kurtulurum?
İnsülin direnci olan hastalarda kilo kaybı polikistik over sendromunun semptomlarını hafifletir. Örneğin sivilce, kıllanma ve yüksek androjen değerleri olan hastalarda diet ve egsersiz ile kan şekeri ve insülin seviyesini kontrol altınması bu semptomlarda da iyileşmeye neden olur.
Çene altında kılların çıkması hormon bozukluğu, genetik, hamilelik, yaşlanma, menopoz dönemi gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorundan mustaripseniz öncelikle Endokronoloji doktoruna gitmelisiniz.
Hormonlar kıl köklerinin aynı anda üretim yapmasına izin vermez. Kıl köklerinin bir kısmı aktifk en bazıları dinlenir. Bu şekilde kılların aynı anda çıkıp dökülmesi engellenir.
Hirsutizm tedavisi hangi ilaçlar kullanılır?
İlaç olarak oral kontraseptifler, spironolakton, siproteron asetat, finasterid ve flutamid en sık kullanılan ajanlardır. Polikistik over varsa metformin de faydalı olabilir.