AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hirsizlik yapan cocukla nasil konusulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hırsızlık yapan cocukla nasil konusulur?​

Eğer çalarsa…
- Sakinlikle karşılayın ve nedenlerine odaklanmayı unutmayın.
- Durumu aile içinde veya çevreye karşı örtbas etmeyin.
- Çocuğu yaptığını dürüstlükle kabul etmesi ve eşyayı geri vermesi için yönlendirin.
- Durumu farklı açılardan çocuk ile tartışın, her yönü ile anlamasına yardımcı olun.
- Tehdit etmeyin.

Çalma hastalığı kaç yaşında başlar?​

Çalma hastalığı yani kleptomani kaç yaşında başlar sorusuna cevap vermek mümkündür. Yapılan araştırmalara göre, kleptomani yani çalma hastalığı genelde 2 – 8 yaş arasında başlamaktadır/ ilk kez gözlemlenmektedir. Çocukların sahiplik konusunu kavramaya başlaması 3-4 yaşlarında başlamaktadır.

Okulda hırsızlık yapan çocuğa nasil Davranmali?​

Okulda hırsızlık yapan çocuğa nasil Davranmali?
Kendine ait olan ve başkasına ait olan farkını kavramalıdır. Sık sık kendisine ait olan eşyaları “izin” alarak kendisinden alma şeklinde rol model olup, kendisini de başkalarının eşyalarını alırken izin almaya teşvik etmelisiniz. Doğru yaptığı ve dürüst olduğu davranışları her zaman ödüllendirmelisiniz.

Kleptomani kimlerde görülür?​

Kleptomani kimlerde görülür?
Orta yaştaki kadınlarda genellikle bir kayba karşı, örneğin çocuğun evi terketmesine karşı ortaya çıkar. Pek çok hasta evli ya da duldur. Her ırktan kişilerde bulunur.

Çocuklarda çalma huyu neden olur?​

Yeterince sevilmediğini düşünen, duygusal anlamda yeterince ilgi görmeyen çocuk, başkalarına ait eşyaları çalarak elde edemediği sevgi açığını gidermeye çalışır. Bu sebeple,kimsesiz çocuklarda, sokak çocuklarında ve aileleri tarafından dışlanmış çocuklarda çalma davranışının görülme sıklığı fazladır.

Kleptomani genetik midir?​

Aile öyküsü: Kleptomanisi ya da obsesif kompulsif bozukluğu olan veya alkol ya da başka bir madde kullanım bozukluğu olan bir ebeveyn veya kardeş gibi birinci dereceden bir akrabaya sahip olmak, kleptomani riskini artırabilir.
 
**Hırsızlık yapan cocukla nasil konusulur?**

Bu konuda verilen öneriler oldukça önemlidir. Hırsızlık yapan bir çocukla konuşurken sakinliğinizi korumanız ve nedenlerini anlamaya çalışmanız oldukça önemlidir. Aynı zamanda durumu diğer aile bireyleriyle veya çevrenizle paylaşmaktan kaçınmalısınız. Çocuğu dürüst olmaya teşvik etmek ve çaldığı eşyayı geri vermesi için yönlendirmek de önemlidir. Onunla farklı açılardan konuyu tartışarak anlamasına yardımcı olmalısınız. Ancak kesinlikle tehdit etmemelisiniz.

**Çalma hastalığı kaç yaşında başlar?**

Çalma hastalığı yani kleptomani genelde 2-8 yaşları arasında başlamaktadır ve ilk kez o dönemde gözlemlenebilir. Çocukların sahiplik kavramını anlamaya başladıkları 3-4 yaşlarında bu davranışlar görülmeye başlanabilir.

**Okulda hırsızlık yapan çocuğa nasıl davranmalı?**

Okulda hırsızlık yapan çocuğa kendine ait ve başkalarına ait olan eşyalar arasındaki farkı öğretmek oldukça önemlidir. Kendisine ait eşyalarını izin alarak kullanması ve başkalarının eşyalarını izinsiz almaması konusunda rol model olmak gerekmektedir. Doğru ve dürüst davranışları her zaman ödüllendirmek çocuğun doğru davranışları öğrenmesine yardımcı olabilir.

**Kleptomani kimlerde görülür?**

Kleptomani genellikle orta yaş kadınlarda, bir kayıp sonucunda (örneğin çocuğun evi terk etmesi gibi) ortaya çıkar. Hastalar genellikle evli veya dul kadınlardır ve her ırkta görülebilir.

**Çocuklarda çalma huyu neden olur?**

Çalma huyu genellikle çocuğun yeterince sevilmediğini hissetmesi veya duygusal olarak yeterince ilgi görmemesi durumunda ortaya çıkabilir. Bu nedenle, kimsesiz veya ailesi tarafından dışlanmış çocuklarda bu davranışlar daha sık görülebilir.

**Kleptomani genetik midir?**

Kleptomaninin genetik olabileceği konusunda belirli belirtiler vardır. Örneğin, kleptomani veya obsesif-kompulsif bozukluğu olan birinci dereceden bir akrabaya sahip olmak bu hastalığın riskini artırabilir. Ayrıca alkol veya madde kullanım bozukluğu olan akrabalara sahip olmak da bu riski artırabilir.
 
Geri
Üst