Hiristiyanlar kilisede nasil ibadet eder?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hıristiyanlar kilisede nasıl ibadet eder?​

Dua, İsa merkez olmak üzere, Tanrı (Baba) ve Kutsal Ruh etrafında döner. Hıristiyanlıkta ibadet, kiliselerde cemaatle ve papaz nezaretinde yapılır. Bireysel dua ve oruç da vardır. Kilisenin sembolü haçtır.

Ölümden sonra ne olur dini?​

İslam’da berzah hayatı kişinin ruhunun bedeninden ölüm meleği Azrail tarafından ayrılmasıyla başlar. Bunun ardından Münker ve Nekir melekleri kişiyi (ruhunu) sorguya çeker. Daha sonra ruh kıyamete kadar bu berzah aleminde kalır.
Yeniden Yapılanmacı Yahudilik Yeniden Yapılanmacı Yahudiliğin inançları, Reformist Yahudîliğinkine yakındır. Ölümden sonra dirilmeyi, ahireti reddeder. Tevrat’ın Tanrı vahyi değil, İsrailoğulları’nın tarih boyunca oluşturdukları bir eser olduğunu ileri sürerler. Mesihçiliği kabul etmezler.
Haç yortusu Hristiyanlara ait bir ibadet midir?
Hıristiyanlıkta ibadet, kiliselerde cemaatle ve papaz nezaretinde yapılır. Bireysel dua ve oruç da vardır. Kilisenin sembolü haçtır. Çeşitli vesileler ile haç çıkarılır.
Hristiyanlar hangi peygamberlere inanır?
Hristiyanlık (İbranice: נַצְרוּת), Nasıralı İsa’nın (Yeşua) yaşamına, öğretilerine ve vaazlarına dayanan, tek Tanrılı İbrahimî bir dindir.

Ölen kişi dünyayı özler mi?​

Mü’min, dünya hayatında sevdiği insanı ölüp ahirete gittiğinde de unutmaz. Hatta Vakıa Suresi 16. ayette de geçtiği gibi ehl-i cennet karşılıklı tahtlar üzerinde oturup dünyadaki hatıralarını ve maceralarını birbirlerine anlatırlar. Böylelikle âhirette mü’minin lezzeti ve sevinci artar.

Yahudilikte öbür Dünya var mı?​

Yahudilik. Yahudilikte ahiret inancı, dinî kaynaklarının tamamında içerisinde yaşanılan çağa, coğrafyaya ve kültürel ortama göre yeni şekiller alarak ortaya çıkmıştır. Ancak öldükten sonra hayatın devam ettiği düşüncesi daima var olmuştur. Ya’akov dönemiyle öldükten sonra insanların gittiği yere ‘Şeol’ denmekteydi.
 
Geri
Üst