Hira Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bulamak için;
İrmik
Şerbeti için;
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı şeker
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm gereçler bir kaba konulur ve hepsi güzelce yoğrulur ele hafif yapışan bir hamur yapılır.
Bir orta uzunluk tepsi hafif yağlanır.
Bir tabağın içine irmik konulur.
Farklı bir küçük tabağın içine sıvı yağ konulur.
Elimizi yağa değdirip ceviz büyüklüğü kadar modüller koparıp elimizle form verip irmik olan tabağa buluyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Hepsini bu biçimde bitirip, fırını 170 dereceye ayarlıyoruz ve ısıtılmış fırına orta rafına pişmeye bırakıyoruz.
Üzeri kızarmayacak bende 20 dk kâfi oldu siz fırın ayarınıza nazaran pişirebilirsiniz.
Şerbeti için ılık bir suyun içine şekeri koyalım ve eriyinceye kadar karıştıralım. (şeker li su kaynamayacak).
Fırından çıkan tatlımız birinci sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz ve üzerini bir tepsiye kapatıyoruz. (iyice çekmesi için) Afiyetler olsun.
Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bulamak için;
İrmik
Şerbeti için;
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı şeker
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm gereçler bir kaba konulur ve hepsi güzelce yoğrulur ele hafif yapışan bir hamur yapılır.
Bir orta uzunluk tepsi hafif yağlanır.
Bir tabağın içine irmik konulur.
Farklı bir küçük tabağın içine sıvı yağ konulur.
Elimizi yağa değdirip ceviz büyüklüğü kadar modüller koparıp elimizle form verip irmik olan tabağa buluyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Hepsini bu biçimde bitirip, fırını 170 dereceye ayarlıyoruz ve ısıtılmış fırına orta rafına pişmeye bırakıyoruz.
Üzeri kızarmayacak bende 20 dk kâfi oldu siz fırın ayarınıza nazaran pişirebilirsiniz.
Şerbeti için ılık bir suyun içine şekeri koyalım ve eriyinceye kadar karıştıralım. (şeker li su kaynamayacak).
Fırından çıkan tatlımız birinci sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz ve üzerini bir tepsiye kapatıyoruz. (iyice çekmesi için) Afiyetler olsun.
Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı