SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bulamak için;
İrmik
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve şekeri karıştırıp 5 dk kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
Bütün gereçleri yoğurma kabına alalım ve yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Form verdiğimiz hamurumuzu (Elimizi hafif yağlayalım ki irmik yapışsın) irmiğe bulayıp, tepsiye dizelim.
170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkmış tatlıya soğuyan şerbeti dökelim. Afiyet olsun.
Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bulamak için;
İrmik
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve şekeri karıştırıp 5 dk kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
Bütün gereçleri yoğurma kabına alalım ve yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Form verdiğimiz hamurumuzu (Elimizi hafif yağlayalım ki irmik yapışsın) irmiğe bulayıp, tepsiye dizelim.
170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkmış tatlıya soğuyan şerbeti dökelim. Afiyet olsun.
Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı