- Konu Yazar
- #1
Hıpravıar nedir?
Newcastle hastalığı La Sota suşuna karşı canlı aşı, oral liyofilize tablet.Rubella aşısı ne zaman yapılır?
Yaşam boyu bağışıklık sağlar. Tüm çocuklar için iki doz rubella aşısı önerilmektedir. İlk doz 12 aylıkken, ikinci doz ise 18 aylıkken yapılmalıdır. Birinci ve ikinci doz arasındaki minimum süre dört hafta olmalıdır.Pentaxim aşısı nasıl yapılır?
Pentaxim aşısı nasıl yapılır?Kutu içerisinde bulunan 2 adet iğneden birisi kombine difteri, tetanoz, aselüler boğmaca ve çocuk felci aşısının bulunduğu enjektöre çeyrek tur döndürerek sıkıca takılır ve toz haldeki Hemofilus influenza tip B konjugat flakonu içine enjekte edilerek rekonstitüe edilir.
Tavuk hastalıklarında hangi ilaçlar kullanılır?
Tavuk hastalıklarında hangi ilaçlar kullanılır?Kanatlı Hayvan Üretiminde Kullanılan İlaçlar
- Aminoglikozitler (örneğin, gentamisin, neomisin, spektinomisin ve streptomisin)
- Bambermisinler (örneğin, bambermisin, flavofosfolipol)
- Beta-laktamlar.
- Penisilinler (örneğin, penisilin ve amoksisilin)
- Sefalosporinler (örneğin sefotaksim)
Hipraviar aşı ne işe yarar?
Select your country: Tavuklarda rhinotracheitis ve şişkin baş sendromuna karşı canlı aşı, okulonazal liyofilize tablet.Marek aşısı ne zaman yapılır?
– Civciv büyütme yerlerinde yem, su, ışık, ısıtma, dezenfeksiyon, altlık gibi tüm hazırlıklar, civciv getirilmeden önce tamamlanır. – Çıkan civcivlere ilk gün mutlaka marek aşısı ve seks ayrımı yapılır. – 7-12 günlük civcivlere birinci burun -göz damla (yalancı veba) aşısı uygulanır.Beta aşısı ne zaman yapılır?
Beta aşısı ne zaman yapılır?Bebeklere, kullanılan aşının markasına göre, 2 veya 3 doz rotavirüs aşısı yapılmalıdır. İlk doz 15 haftalıktan önce uygulanmalıdır. Son doz 8 aylık olana kadar uygulanmalıdır. Rotavirüs aşısı olan hemen hemen tüm bebekler şiddetli rotavirüs ishalinden korunur.
Karma aşısı ne zaman yapılmalı?
Karma aşısı ne zaman yapılmalı?Boğmaca, difteri ve tetanoz aşıları, karma aşı içinde 2, 4, 6, 18. aylar ve 4-6 yaş arasında yapılıyor. Çocuk felci aşısı: Aşının 2 çeşidi var. İnaktif (ölü virüsten olan) aşı karma aşının içinde 2, 4, 6, 18. aylar ve 4-6 yaş arasında, canlı (zayıflatılmış virüsten yapılan) aşı ise 6 ve 18. aylarda ağızdan yapılıyor.