AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hipogonadizm hastasi cocuk sahibi olabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hipogonadizm hastası çocuk sahibi olabilir mi?​

Hipogonadizm hastalığı, üremeyi etkilese ve kimi durumlarda gerçekten infertilite problemi oluştursa da bu durumun pek çok istisnası bulunur. Bir diğer ifadeyle, hastalığın evresine, seviyesine ve uygulanan tedavi yöntemlerine bağlı olarak hipogonadizm hastalarının çocuk sahibi olması mümkündür.

Testiküler Hipofonksiyon hastalığı nedir?​

Testislerin normalden az çalışmasıdır.
Hipergonadotropik hipogonadizm Hangi hastalık?
Gonadotropik hormonun (GnRH) doğumsal yetersizliği sonucu ortaya çıkan gonadortopin yetmezliğine bağlı cinsel olgunlaşma bozukluklarının saptandığı, 25 fenotipi olan kalıtsal bir sendromdur; bu tür olgulara “hipogonadotropik hipogonadizm” nitelemesi yapılır.
Hipogonadizm genetik mi?
Hipogonadizm, çocuk ve genç yetişkinlerde genellikle genetik ve doğumsal sorunlardan kaynaklanıyor. Erkek çocukta tüylenmenin gecikmesi, göğüslerin büyümesi ve diğer cinsel işaretlerin ortaya çıkmaması ilk belirtiler.

Hipogonadizm tedavi edilebilir mi?​

Erkeklerde ve kadınlarda Hipogonadizm sonsuza dek devam edecek kronik bir rahatsızlıktır. Bunun tedavisi için doğru şekilde hareket etmek gerekir. Bu tedavinin bitmesinden sonra seks hormonunun seviyesi iyice düşebilir.

Hipo hipo genetik mi?​

Doğuştan gelen hipogonadizm, genellikle genetik bozukluk yaşayan kişilerde ortaya çıkar. Bu sebeple diğer sağlık sorunlarıyla birlikte tespit edilen sorun, hormon takviyesiyle tedavi edilerek çözüme kavuşturulur.
Hipogonadizm hastalığı nasıl tedavi edilir?
Erkeklerde tedavi için ise testosteron replasman tedavisi uygulanır. Aynı zamanda bu aşamada enjeksiyon, jel ve pastil de verilebilir. Kullanılan bazı hormon enjeksiyonları ise ergenliği tetikleyerek sperm üretimini arttırmaya yardımcı olacaktır.
Hipogonadizm tedavisi mümkün mü?
Hipogonadotropik hipogonadizm ilaçla tedavi edilebilen yegane erkek infertilite (kısırlığı) vakalarıdır. Bahsedilen ilaç tedavisi yeni bir uygulama mı? Hayır bu ilaç tedavisi geçmişte de bilinen uygulamalardır. Ancak yeterli dozda ve yeterli sürede uygulanmadığı zaman olumlu sonuç almak mümkün olamamaktadır.

Hipogonadotropik ne demek?​

Hipogonadotropik Hipogonadizm; GnRH veya Gonadotropin yetmezliği durumu olup, santral hipogonadizm, hipotalamik amenore veya WHO grup 1 anovulasyon olarak da isimlendirilebilir. Hipotalamustan gonadotropin salıverici hormonda (GnRH) azalma veya GnRH uyarısına hipofizin yanıtsız kalması söz konusudur.

Hipogonadotropik hipogonadizm Hangi bölüm?​

Bu durum testis ya da yumurtalıklardan kaynaklı ise hipergonadotropik ya da primer hipogonadizm; testis ve yumurtalıklardan hormon üretilmesini sağlayan ana hormonların üretim yeri olan hipofiz ya da hipotalamustan kaynaklı bir problem varsa hipogonadotropik ya da sekonder hipogonadizm adını alır.
Hipogonadizm nasil tedavi edilir?
Erkek hipogonadizm nedir?
Erkeklerde hipogonadizm, erkeklik hormonu seviyesinin düşük olduğunu gösterir. Erkeklik hormonu, testislerde üretilir ve sesin kalınlaşması, yüz ve vücut kıllarının gelişimi, penis ve testislerin büyümesi gibi erkek özelliklerinin oluşması için önemlidir.

Kadınlarda hipo hipo ne demek?​

Kadında Hipo Hipo (Hipogonadotropik Hipogonadizm-HH) Beyinden salgılanan ve yumurtalıkların fonksiyonlarını düzenleyen hormonların yetersizliği nedeniyle oluşan bir sorundur. Bu sorunu yaşayan kadınlar ilaçsız adet göremezler.

Hipo hipo hastalığı neden olur?​

Hipo hipo hastalığının temel sebebi, hipotalamustan salgılanan GnRH hormonunun ve hipofiz bezinden salgılanan FSH ve LH hormonlarının eksikliğidir.
 
Geri
Üst