AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hipoglisemi seker hastaligina donusur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hipoglisemi şeker hastalığına dönüşür mü?​

Hipoglisemi, tedavi edilmediği takdirde diyabete dönüşebileceğinden, bu belirtilere sahipseniz mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekir. Hipoglisemi, kan şekeri düşüklüğü demektir.

Hipoglisemi nöbeti nasıl olur?​

Hipoglisemi nöbeti nasıl olur?
Hipoglisemi atağı nedir? Kan şekerinin düşmesi nedeniyle aniden başlayan belirtiler hipoglisemik atak olarak adlandırılır. Ellerde ve vücutta titreme, soğuk soğuk terleme, baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk, solgunluk, çarpıntı, sinirlilik, acıkma, huzursuzluk başlıca belirtilerdir.

Hipoglisemi koması nasıl olur?​

Kan şekeri % 20 mg’ın altına düştüğünde bilinçsizlik ve koma ortaya çıkabilir. Hipogliseminin ilk belirtileri her hastada farklı olabilir, fakat genellikle soğuk ve nemli deri (veya aşın terleme), parmaklarda titreme, uykusuzluk, konuşma ve konsantrasyon güçlükleridir. Hasta oldukça garip veya dalgın görünebilir.

Hipoglisemi ilerler mi?​

Hipoglisemi ilerler mi?
Hipoglisemi kan şekerinin düşmesidir. Seviye olarak hipoglisemi şeker düzeyinin 70 mg/dL’nin altına inmesi olarak kabul edilir. Sıklıkla ani ve hızla oluşur. Tedavi edilmezse hasta kötüleşir, sara nöbeti, bilinç kaybı ve hatta ölüm ile sonuçlanabilir.
Hipoglisemi kronik hastalık mı?​
Reaktif hipoglisemi, sürekli dikkat gerektiren kronik bir hastalıktır ve yenilen yiyeceklere bağlı olarak tepkisel bir şeker düşmesidir. Pankreasın düzensiz şekilde yemek yedikten sonra insülin salgılaması ve şeker seviyesini normalin altına düşürmesi ile meydana gelir.

Hipoglisemi komaya sokar mı?​

Hipoglisemi komaya sokar mı?
Hipoglisemi ismiyle tanıdığımız kan şekeri düşmesinin belirtilerinin hızı ve şiddeti, kan şekerindeki azalmanın sürati ve derecesine bağlıdır. Eğer şeker seviyesindeki düşme birdenbire ve fazlaca olursa, bellek kaybı ve koma gibi yaşamsal sorunlar ortaya çıkabilir.

Hipoglisemi ne zaman tehlikeli?​

Kan şekeri seviyelerinin düştüğü hipoglisemi durumlarında, bireye acil müdahale edilmesi gereklidir. Normal şartlar altında ortalamada desilitre başına 70 miligram (mg / dL) veya litre başına 3, 9 milimol (mmol / L) seviyelerinin altında görülen bir açlık kan şekeri sonucu, hipoglisemi uyarısı olarak kabul edilmelidir.

Hipoglisemi hemen tedavi edilmezse ne olur?​

Hipoglisemi hemen tedavi edilmezse ne olur?

Hipoglisemi tekrarlar mı?​

Tekrarlayan hipoglisemi atakları, zaman içerisinde bireyin vücudunun hipoglisemi farkındalığını yitirmesine neden olabilir. Vücut ve beyin artık titreme veya düzensiz kalp atışları gibi düşük kan şekerini gösteren belirtileri üretmez. Bu aşamada daha ciddi ve hayatı tehdit eden hipoglisemi atağı riski artar.

Hipoglisemi ciddi bir hastalık mı?​

Hipoglisemi ciddi bir hastalık mı?
Hipoglisemi tedavi edilmediğinde, hipoglisemi nöbetlerine ve bilinç kaybına yol açabilir. Hatta daha ağır vakalarda ölümcül olma durumu da vardır. Bu yüzden hastalar hipoglisemi ile yaşamayı öğrenmeli ve gerekli tedavileri vakit geçirmeden yaptırmalıdırlar.
 
Hipoglisemi, kan şekerinin düşmesiyle ortaya çıkan bir durumdur ve tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Hipoglisemi nöbetleri genellikle ellerde ve vücutta titreme, terleme, baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Bu belirtiler şiddetlendikçe hipoglisemi atağına dönüşebilir.

Hipoglisemi koması, kan şekerinin çok düşmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur ve bilinç kaybı ile koma şeklinde kendini gösterebilir. Hipoglisemi belirtileri her bireyde farklılık gösterebilir ancak genellikle soğuk ve nemli deri, titreme, uykusuzluk, konuşma ve konsantrasyon güçlükleri gibi belirtiler olabilir.

Hipoglisemi, kan şekerinin düşmesi anlamına gelir ve tedavi edilmezse hastalığın seyri kötüleşebilir. Hipoglisemi, pankreasın düzensiz insülin salgılaması sonucu ortaya çıkabilen reaktif hipoglisemi tipinde kronik bir hastalık olabilir. Hipoglisemi tedavi edilmediğinde tekrarlayan ataklar ve hatta bilinç kaybına, hatta ölüme kadar gidebilecek ciddi sonuçlara yol açabilir.

Hipoglisemi ciddi bir hastalıktır ve tedavi edilmediğinde hayati tehlike oluşturabilir. Bu nedenle, hipoglisemi belirtileri ortaya çıktığında acil müdahale gerekebilir. Hipoglisemi tekrarlayabilir ve zamanla bireyin vücudu belirtileri fark etmekte zorlanabilir. Bu durumda hayatı tehdit eden hipoglisemi atağı riski artabilir. Hipoglisemi ile yaşamayı öğrenmek ve gerekli tedavileri zamanında almak önemlidir.
 
Geri
Üst