AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hipoglisemi nasil tedavi edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hipoglisemi nasıl tedavi edilir?​

Hipogliseminin anlık tedavisi bireyin çok şeker içeren yiyecekler, içecekler veya ilaçlarla kan şekeri değerlerini hızla normale döndürme şeklinde gerçekleşir.

Hipoglisemi hastaları ne yememeli?​

Beyaz ekmek, patates püresi, pizza, beyaz pirinç pilavı, tatlılar, özellikle unlu, şekerli, tatlılar ya hiç yenmemeli ya da çok az tüketilmeli. 2. Kahve, çay gibi kafeinden zengin içecekleri ölçülü tüketmeli, meşrubatlar, soğuk kutu çaylar, hazır meyve suları ve kolalı içeceklerden vazgeçilmeli.
Hipoglisemi den nasıl kurtulurum?
Hipoglisemi hastalığından korunmak ya da tedavi olmak için hazır ya da taze sıkılmış meyve suyundan uzak durmalı, kuru meyve yerine taze meyve tüketilmelidir. 3. Süt hem sağlıklı protein hem sağlıklı yağ ve hem de sağlıklı hayvansal protein içererek kan şekerini dengede tutan özel bir besindir.
Hipoglisemi ne tetikler?
Beyaz unlu gıdalar (ekmek, pide, simit, mantı vb.), şeker içerikli gıdalar, pirinç, patates, makarna ve meyveler kandaki insülini tetikler. Bu besinler kan şekerinde hızlı bir yükselme yaratıp beraberinde hızlı düşüşleri yani hipoglisemileri ortaya çıkarır.

Hipoglisemi nasıl geçer evde?​

Orta Şiddetli Hipoglisemide Evde Tedavisi: Ilık suda eritilmiş 1-2 tatlı kaşığı şeker veya 4-5 adet kesme şeker yenmeli, içeceklerden ise 1 büyük çay bardağı meyve suyu veya 1 bardak süt içilmelidir.

Hipoglisemi hangi vitamin?​

C Vitamini: Kan şekerinin düzenlenmesinde rol almaktadır. Müzmin stres yaşayan kişilerde kan şekeri düzeyi azalır ve hipoglisemi ortaya çıkabilir. Günde 3 kez 500 mg C vitamini alınması önerilir.
Hipoglisemi kaç yaşında başlar?
Reaktif hipogliseminin nedeni insülin hormonunun aşırı salgılanmasından ve insülinin geç cevabından kaynaklanır. Reaktif hipoglisemi 25-35 yaşlarında kadınlarda, insülin direnci olanlarda daha sık görülür.
Hipoglisemi koması nasıl olur?
Kan şekeri % 20 mg’ın altına düştüğünde bilinçsizlik ve koma ortaya çıkabilir. Hipogliseminin ilk belirtileri her hastada farklı olabilir, fakat genellikle soğuk ve nemli deri (veya aşın terleme), parmaklarda titreme, uykusuzluk, konuşma ve konsantrasyon güçlükleridir. Hasta oldukça garip veya dalgın görünebilir.

Hipoglisemi ne yenmeli?​

Kırmızı et yerine, beyaz ete (balık, hindi, tavuk) öncelik verilmelidir. Kızartma, kavurma işlemleri yerine; haşlama, ızgara, buğulama ve fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Ara öğünlerde yoğurt, kepekli tost , meyveli yoğurt(taze meyve ile hazırlanmış) , meyve+badem veya fındık gibi besinler tüketilebilir.
 
Geri
Üst