AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hipoglisemi hastaliginin tedavisi var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hipoglisemi hastalığının tedavisi var mı?​

Hipoglisemide, sorunun tedavisinden çok yönetimine odaklanmakta fayda var. Çünkü birkaç istisna dışında hipogliseminin tedavisi yok.

Hipoglisemiye giren hastaya ne yapılır?​

Hipoglisemi tedavisinde hastanın bilinci açıksa derhal şeker (4-5 adet kesme şeker vb.) almalıdır. Bilinci kapalı hastalarda hastanede damardan glukoz (şeker) verilir. Hipoglisemi çok acil bir durum olduğu için şüphelenildiğinde acele 112 acil çağrı merkezinden yardım istenmelidir.
Hipoglisemi kaç yaşında başlar?
Reaktif hipogliseminin nedeni insülin hormonunun aşırı salgılanmasından ve insülinin geç cevabından kaynaklanır. Reaktif hipoglisemi 25-35 yaşlarında kadınlarda, insülin direnci olanlarda daha sık görülür.

Hipoglisemi nasıl düzeltilir?​

Eğer kan şekeri 100 mg/dl’nin altında ise egzersiz yapılmaması veya 1 bardak süt, 2 dilim ekmek (kepekli olmamalı) veya poğaça ve 1 adet meyva yedikten sonra egzersiz yapılması gerekir.

Hipoglisemi için hangi ilaç kullanılır?​

Hipoglisemi tedavisinde, özellikle reaktif hipoglisemilerin önlenmesinde insülin direncini kırmak fevkalade önemlidir ve bu amaçla metformin içeren ilaçlardan almak az ya da çok ama bir miktar etkilidir.
Hipoglisemi psikolojik olabilir mi?
Hipoglisemi durumunda, kan şekerinin düşme hızı ve hipogliseminin derinliğine paralel olarak beynin performansı da düşmeye başlıyor. Neticede psikolojik yapıda bazı değişimler ortaya çıkıyor. Bunların en başında da sinirlilik, öfke atakları ve çabuk reaksiyon vermeler, alınganlık halleri, küsmeler, darılmalar geliyor!
Kan şekeri 120-180 mg/dl arasında ise 1 saat süreyle egzersiz yapılacak ise, hipoglisemi riskinden korunmak için 25-30 gram karbonhidrat içeren bir öğün yenilmesi gerekmektedir. Bu öğün bir tost veya bir bardak süt, 2-3 adet bisküvi olabilir. Kan şekeri 180-240 mg/dl iken ilave bir öğün almak gerekmez.
Reaktif Hipoglisemi Tipleri Reaktif hipogliseminin de kendi içinde tipleri vardır. Bazı kişilerde yemek yendikten sonra erken saatlerde (ilk 2 saat) kan şekeri düşerken bazı kişilerde yemek yendikten 3-5 saat sonra kan şekeri düşer.
 
Geri
Üst