AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hiperpigmentasyon nedir neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hiperpigmentasyon nedir neden olur?​

Ciltteki hiperpigmentasyon, vücuttaki renkten (pigment) sorumlu olan melanin artışından kaynaklanır. Hamilelik veya Addison hastalığı (adrenal bezin fonksiyonunun azalması) gibi bazı durumlar daha fazla melanin üretimine ve hiperpigmentasyona neden olabilir.

Hiperpigmentasyon nasıl önlenir?​

Güneşe çıkarken, her zaman en az 20 dakika önce güneş kremi uygulayın ve geniş kenarlı bir şapka ve uzun kollu kıyafet giyin. Güneş hasarını ve hiperpigmentasyonu önlemek için günlük güneş kremi kullanın. Güneş hasarı ile savaşan bir antioksidan olan C vitamini içeren serumlar kullanın.
Postenflamatuvar hiperpigmentasyon ne demek?
İltihabi durum sonrası deride renk koyulaşmasıdır.

Postinflamatuar hiperpigmentasyon nasıl tedavi edilir?​

Topikal tedavide uygulanan, retinoik asit, hidrokinon, mekinol, azelaik asit, çeşitli farmasötik renk açıcı ajanlar, özellikle epidermal postinflamatuar hiperpigmentasyon tedavisinde etkili olabilirken; dirençli hiperpigmentasyon; kimyasal soyma, lazer tedavisi gibi işlemlerin uygulanmasını gerektirir.

Hiperpigmentasyon sorunu nedir?​

Hiperpigmentasyon, cildimize renk veren melanin adı verilen renk pigmentinin fazla üretimi ve deri altında melanin toplanmasıyla oluşan koyu leke görünümüne verilen isimdir. Cildimizdeki koyu lekeler, koyu halkalar, akne izi, güneş lekesi, yaşlılık lekesi gibi izler hiperpigmentasyon çeşitleridir.
Hiperpigmentasyon hangi hastalıkta?
a- Tüm vücudu etkileyebilen genel hiperpigmentasyon: Kronik karaciğer hastalıkları; sirozda (özellikle biliyer siroz) Kronik böbrek yetmezliği. Gaucher hastalığı; glikojen depo hastalığı Niemann-Pick hastalığı

Güneş lekelerine karşı en etkili malzemelerden biri limon suyu. İçerdiği asit sayesinde ölü derilerden kurtulmanızı sağlarken ciltteki koyu bölgelerin renginin açılmasına da yardımcı olur. Bunun için limon suyunu güneş lekelerinin bulunduğu bölgelere sürüp 20 dakika boyunca bekletip ardından bu bölgeyi yıkayın.
Kızarıklık ve şişlikler son derece normaldir ve kısa zamanda kendiliğinden geçer. Bu nedenle söz konusu belirtiler durumunda herhangi bir müdahale yapılmasına gerek olmaz.
Hipopigmentasyon neden olur?
Hipopigmentasyon, melanin üretimindeki azalmanın sonucudur. Vitiligo ve Albinizm hastalıkları en yaygın görülen hipopigmentasyon hastalıklarıdır. Ayrıca, cilt enfeksiyonu, kabarcıklar, yanıklar veya geçirilen başka bir travma da etkilenen bölgede pigmentasyon kaybına neden olabilir.

Hiperpigmentasyon hangi hastalıklarda görülür?​

a- Tüm vücudu etkileyebilen genel hiperpigmentasyon:

Güneş lekeleri nasıl geçer bitkisel çözüm?​

İşte güneş lekesine iyi gelecek bitkisel çözümler ve yöntemler;
- Limon Suyu. Limon, sadece güneş lekeleri için değil sivilce izleri ve yaşlılık lekeleri içinde kullanılan doğal bir ağartıcıdır.
- Elma Sirkesi.
- 3. Yaban Mersini.
- E Vitamini.
- Aloe Vera.
- 6. Hint Yağı
- 7. Yeşil Çay.
- 8. Süt.
Cilt lekelerin için güneş kremi kullan Cildinde lekeler varsa fazla güneş ışığına maruz kalmak cildindeki lekelerin koyulaşmasına neden olacak. Hiperpigmente olan bölgelerin koyulaşmasını önlemek ve yeni leke oluşmasına engel olmak için dışarı çıkarken mutlaka cildinin 50 SPF güneş kremleri ile koruma altına almalısın.
Melazma tehlikeli midir?
Dr. Mevlitoğlu, “Melazma tedaviye zor yanıt verebilen ve de sık tekrarlayabilen bir hastalıktır. Tıbbi tedavinin yanı sıra altta yatan nedenlerin araştırılıp tedavi edilmesi veya mümkün olduğunca bu faktörlerden uzak durulması gerekmektedir. Melazmada doktor- hasta iletişimi, sabır çok önemlidir.
 
Geri
Üst