AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hiperglisemi belirtileri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hiperglisemi belirtileri nelerdir?​

Hiperglisemi Belirtileri

Hiperglisemi tanısı nasıl konur?​

Hiperglisemi hangi tahlil ile anlaşılır? Açlıkta parmak ucundan veya damardan alınan kandaki şeker miktarının ölçülmesi ile tanı koyulmaktadır. Eğer tokluk kanı ise hiperglisemi için kan şekerinin referans aralıkları değişmektedir. Eğer kan şekeri 183 mg/dl’nin üstünde ise şeker idrara geçmektedir.
İnsülin infüzyonu nasıl?
İnsülin infüzyonu nasıl başlanır? a. Kan şekeri 150-220 mg/dL ise 3 ünite IV puşe yapılarak 4 cc/saat (2 ü/saat) infüzyon hızı ile başlanır. b. Kan şekeri 220 mg/dL üzerinde ise 6 ünite IV puşe yapılarak 8 cc/ saat (4 ü/saat) infüzyon hızı ile başlanır. Kan şekeri takibi başlangıçta saatlik olarak yapılır.
Adrenalin hiperglisemi yapar mı?
Pankreas tarafından salgılanan insülinin farklı sebeplerden dolayı vücutta kullanılamaması Stresli bir dönemde olunması Kan şekeri seviyesinin yükselmesine yol açan kortizon, adrenalin, glukagon ve büyüme hormonlarının çeşitli nedenlerden dolayı aşırı şekilde salgılanması

Hiperglisemi kaç olmalı?​

İnsülin hormonunun yeterli üretilememesi ya da üretilen insülinin salgılanıp kullanılamaması durumunda kanda glukoz birikmekte bu da hiperglisemiye neden olmaktadır. Açlık kan şekerinin, normal seviyelerin (70-100 mg/dl), tokluk kan şekerinin ise 140 mg/dl seviyesinin üzerinde olması durumuna hiperglisemi denir.

İnsülin infüzyonu kaç saatte bir değişir?​

sülin infüzyon hızı kan glukoz düzeyi saatte 80-100 mg/di düşecek şekilde yapılmalıdır. Kan glukozu 250 mg/dl altına düşünce izotonik NaCl, %5 Dekstroz %0.45 NaCl ile değiştirilmelidir (2,14). Hastanın acil cerrahiye hazırlanması için 4-8 saatlik sıvı-insülin te- davisi yeterlidir.
 
Geri
Üst