Hintliler neden kori kullanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hintliler neden köri kullanır?​

Daha çok tavuk ve et yemeklerini soslamak için kullanılan köri baharatı oldukça faydalı bir baharattır. Sindirime yardımcı olmasının yanı sıra doyurucudur. Bu özelliğinden dolayı zayıflamak isteyen kişiler için fazla yemek yeme alışkanlığını bırakmada yardımcı olacaktır.

Köri soslu tavuk nasıl?​

Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
Köri Acı mı?
Acı kırmızı biber baharatlarının eklendiği bir karışımdır. Temelde ana malzemesi zerdeçal ve sumak olan köri tozu, parlak sarı bir renge sahiptir. Rengini içine katılan zerdeçaldan alan karışım, kullanıldığı yemeğe kendine özgü bir renk katar.
Garam Masala Powder ne demek?
Garam masala kelime olarak “Acı baharat karışımı” demektir. Özellikle Hindistan ve Güney Asya mutfaklarında oldukça popülerdir.

Hazır köri soslu tavuk nasıl yapılır?​

Pişip kendi suyunu çeken tavuğumuzun üzerine kavrulmuş soğan-biberimizi ekleyip ateşte bir iki defa çevirelim ve (125 ml ) yarım şişe köri sosumuzu, azcık karabiber ve tuzumuzu ekleyip pişirelim. Sosu iyice tavuğumuza yedirecek şekilde karıştırarak azcık daha pişirelim.

Köri soslu tavuk nasıl yapılır oktay usta?​

Etlerimiz suyunu salıp, tekrar çekene kadar ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. büyük bir kase içerisine sütümüzü, unumuzu, tuzumuzu ve de körimizi koyup, çırpıyoruz. Etlerimiz suyunu çektikten sonra hazırladığımız sosu üzerine döküp, güzelce harmanlıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Garam Masala nerelerde kullanilir?
Garam masala, Hint mutfağında özellikle et yemeklerinde kullanılan bir çeşit baharat karışımı. Bu baharat karışımı sadece et yemeklerinde değil, çorbalarda, hamur işlerinde, fırında pişirmek istediğiniz sebzelerde ya da tencerede pişen sebze yemeklerinize çeşni niyetine ilave edebilirsiniz.
 
Geri
Üst