- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Hint Jalebi tatlısı nasıl olur?
Tatlının şerbeti için tencereye şeker ve suyu ekleyelim. Üzerine havanda ezdiğimiz kakuleleri ve safranı ekleyerek şeker eriyene kadar karıştıralım. Ardından kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.Evde Jalebi nasıl yapılır?
Un, ılık su, pirinç unu, yoğurt, kabartma tozu ve zerdeçalı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırın. Akışkan kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Eğer hamurunuz yoğun kıvamlı olduysa biraz su ilave edin. Üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.Jalebi nasıl yapılır malzemeleri?
Jalebi Tarifi İçin Malzemeler
- 2su bardağıun.
- 1su bardağıılık su.
- 2yemek kaşığıpirinç unu.
- 2yemek kaşığıyoğurt.
- 1çay kaşığıkabartma tozu.
- 1çay kaşığızerdeçal.
Rasgulla nasıl yapılır?
Rasgulla Hint Tatlısı | Rasgulla Nasıl Yapılır | Hint Mutfağı Rasgulla Nasıl Yapılır?
- Ocağımıza sütümüzü alalım ve kaynamaya bırakalım, süt kaynayınca limon suyunu ekleyelim.
- Süt kesilecek ve peynir haline gelecek, daha sonra temiz bir tülbent ile peyniri süzelim.
- Yaklaşık 15 dakika suyunu bırakmasını bekleyelim.
Jalebi tatlısı hangi ülkenin?
Jalebi nedir ve evde jalebi nasıl yapılır? Hindistan’ın meşhur jalebi tatlısının tarifi- Hamurunuz beklerken üzerinde kabarcıklar olduysa hamurunuz yeterince bekledi ve yeterince olmuş demektir.
- Kızarttığınız jalebileri bekletmeden ve soğutmadan hemen şerbetin içine atın.
Ladoo tatlısı nasıl yapılır?
Ladoo laddu ismiyle de bilinir….Besan Ladoo Nasıl Yapılır?- İlk olarak tavanın içerisine sıvıyağı ekleyin ve hafif kızdırın.
- Yağın içerisine toz kakuleyi ekleyin ve kavurun.
- Ardından unu da ekleyerek güzelce karıştırın.
- Badem ve antep fıstıklarını robotta çektirerek küçük parçalar haline getirin.
Hint usulü sütlaç nasıl yapılır?
İsteğe göre ya koyu yada biraz sulu yapılır.
- Pirinci soğuk suda, su berrak olana kadar yıkayın.
- Pirincin yumusaması için 30 dk suda bekletin.
- Tencereyi soğuk su ile çalkalayın ama kurutmayın.
- Pirinci tencereye alın.
- Kakule tohumlarını birseyin içine koyun.
- Tarçın ile birklikte tencereye alın.
- Sütü ve şekeri ekleyin.
Rasmalai nasıl yapılır?
Malai Khumani (Hint Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kayısıyı çok küçük olmayacak şartı ile doğrayın ve üzüm ile birlikte bir kaba alın.
- Üzerine portakal suyu aktarın.
- Üzerini strec folyo ile kapatın ve 20 dk yumusaması için bekletin.
- Bu süre sonra yumuşamış olan kayısı ve üzümleri kaselere paylaştırın.
Besan Ladoo tatlısı nedir?
Besan ladoo, Hindistan mutfağına ait bir tatlı. Kakulenin ve kuru yemişlerin lezzetlendirdiği bu basit tatlıyı siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz.Hint helvası nasıl yapılır?
Hint Helvası (Hindistan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?- Sütü, suyu, şekeri bir tencereye kaynamaya alalım.
- Tarçın, portakal rendesi ve kuru üzümü ekleyelim, ocaktan alalım.
- Tereyağı, sıvı yağ, irmiği gelişi güzel renk alıncaya kadar kavurun.
- Kaynayan şerbeti yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
Hindistan kahvaltıda ne yenir?
Küçük dairesel kalıplarda buharda pişmiş, mayalanmış pirinç ve mercimek hamurundan yapılan İdli, Güney Hindistan’da kahvaltıda tüketiliyor.
Besan Ladoo tatlısı nasıl yapılır?
Besan Ladoo Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavanın içerisine sıvıyağı ekleyin ve hafif kızdırın.
- Yağın içerisine toz kakuleyi ekleyin ve kavurun.
- Ardından unu da ekleyerek güzelce karıştırın.
- Badem ve antep fıstıklarını robotta çektirerek küçük parçalar haline getirin.