- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 174.960
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hint baharatı nedir?
Garam masala, Hint mutfağında özellikle et yemeklerinde kullanılan bir çeşit baharat karışımı. Bu baharat karışımı sadece et yemeklerinde değil, çorbalarda, hamur işlerinde, fırında pişirmek istediğiniz sebzelerde ya da tencerede pişen sebze yemeklerinize çeşni niyetine ilave edebilirsiniz.Garam Masala hangi baharatlar var?
Garam Masala baharatının içerisinde; kişniş, kırık karabiber, kakule, tarçın, kalonji, kara kimyon, karanfil, zencefil, bebe cevizi gibi çeşitler bulunuyor.
Masala ne demek türkçe anlamı?
Masala kelimesi Türkçe’de “(Hint mutfağında) baharat karışımı” anlamına gelir. İngilizce masala “(Hint mutfağında) baharat karışımı” sözcüğünden alıntıdır.Garam Masala nasıl yapılır?
Garam Masala (Hint Baharatı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Toz zencefil ve kakule hariç bütün baharatları bir tavada iyice kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz baharatlar soğuyunca toz zencefil ve yeşil kabuklarından ayırdığımız siyah kakulelerimizi de atıp değirmende iyice dövüyoruz.
- Baratımız kullanıma hazır.
Hindistandan hangi baharatlar alınır?
Karabiber, karanfil, kimyon, tarçın, kakule gibi daha aşina olduğumuz baharatlardan, demirhindi ve şeytantersi (asafoetida) reçinesi gibi daha az bilinenlere kadar çok zengin bir baharat yelpazesinden faydalanan Hint mutfağında baharatları bütün veya çekilmiş halde, ya da köri ve masala gibi çeşitli karışımlar halinde …Hint baharatı nasıl yapılır?
Garam masala sos nedir?
Garam masala sıcak baharrat karışımı olarak da adlandırılır. Birçok baharat karışımı gibi, bölgeden bölgeye ve aşçıdan aşçıya değişir. Tikka Masala yemeği için ihtiyacınız olan şey hint baharratlarıdır. Tavuk tikka masala, baharatlı bir köri içinde kavrulmuş marine edilmiş tavuk parçalarıdır.Dukka nasıl yapılır?
- Fındık, badem ve ayçiçeği tohumlarını bir tavada hafifçe kavurun (üç dakika kadar).
- Aynı tavada, rezene, kimyon, kişniş tohumlarını ve beyaz susamı da kısık ateşte yavaşça kavurun.
- Sadece birkaç kez kısa kısa basarak çekin.
- Son olarak karabiber, tuz, çörek otu ve kırmızı biberi ekleyin.
- Sıkı kapaklı bir kavanoza koyun.