AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hindiye neden Turkey deniliyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hindiye neden Turkey deniliyor?​

Etiyopya’dan satın aldıkları hindileri Osmanlılar üzerinden Avrupa’ya getiren Batılılar, daha sonradan Portekizli denizcilerin Amerika’dan getirdiği hindilerin de aynı hindi türü olduğunu düşündü. Böylece hindinin adı ‘Turkey’ yani Türkiye olarak kaldı.

Hindiye hangi yem verilir?​

Hindilerin otlamaya gittikleri alanlarda su ihtiyaçları karşılanmalıdır. 6-14. haftalar arasında hindiler meradan geldiklerinde -20 proteinli, 2900-3000 Kcal/Kg enerjili büyüme yemi ile beslenmelidir. Bu dönemde buğday-mısır kırmasıyla da beslenebilir.

Hindiler en çok neyi sever?​

Hindiler en çok neyi sever?
Hindilerin en çok sevdiği besinler, ot ve böceklerdir. Yani canlı yem çok severler. Bazı kümes hayvanlarının yemediği yiyecekleri bile severek yerler. Kapalı ortamlarda beslenen hindiler ise arpa, buğday, kepek hamuru ve mısırı çok severler.

Türkiye İngilizcede ne anlama geliyor?​

Dışişleri Bakanlığı ise, web sitesinde değişikliğe giderek “Turkey” yerine “Türkiye” ifadesini kullanmaya başlamıştı. Aynı şekilde Anadolu Ajansı (AA) ve TRT World de İngilizce yayınlarında “Turkey” yerine “Türkiye” ifadesini kullanmaya başlamıştı.

45 günlük hindi ne yer?​

Hindi palazları özenle büyütülmek ister. Kümes ısısı 22-25 derece olmalıdır. 45′ inci günden sonra % 20-22 proteinli yem ile beslenmelidir. Ayrıca vitamin takviyesi gerekir.

Bir hindi ne kadar yem yer?​

Bir hindi ne kadar yem yer?
erkekleri 22 haftada 53.5 kg, dişileri ise 16. haftada 24 kg yem tüketmektedirler. Küçük boy hindilerde aynı dönemlerde erkekler 6-7 kg, dişiler ise 3-4 kg canlı ağırlığa ulaşmaktadırlar. Kültür ırkı broiler hindilerde 2.4-2.6 kg lık yem tüketimi ile 1 kg canlı ağırlık artışı sağlanabilmektedir.

Hindi ne kadar sürede kesime gelir?​

Dişi hindiler 90-100 günlükken (ortalama 8-9 kg canlı ağırlığında), erkek hindiler ise 120-140 günlükken (ortalama 17-18 kg canlı ağırlığında) kesime alınırlar.

Hindi ayda kaç yumurta yapar?​

Hindi civcivleri genellikle baharda ve yaz başında hayata gelir. 10 ay sonra tekrar ilkbahar geldiğinde ya da kış sonunda artık yetişkindirler ve yumurtamaya başlarlar. 10-20 arası yumurtladıktan sonra gurk olurlar. Aşağıdaki şartlar uygun değilse yumurtadan kesilmez ve gurk da olmazlar.

İngilizler neden Turkey der?​

İngilizler neden Turkey der?
Bilimsel adı Numida meleagris olan bu kuş Madagaskar’dan geliyordu ama İngilizler bunu bilmiyordu. Tek bildikleri bu hayvanın Avrupa üzerinden Türk tüccarlar tarafından ülkeye getirildiğiydi. Durum böyle olunca kuşa da Turkey demeye başladılar.

Hristiyanlar neden hindi keser?​

Yine rivayete göre o zamanlar Hristiyanlar’ın inanışlarınca her yıl başında Hz. İsa’ya bir Müslüman-Türk kurban etmek borç bilinirmiş… Bunun üzerine Avrupalı Hiristiyanlarda yılbaşında bir Türk kurban edemedikleri için Türklere benzettikleri ve de isimleri ne gariptir ki Turkey (hindi) olan bu hayvanı kesmişler…

Türkiye niye İngilizce Turkey?​

Daha sonraları insanlar egzotik bir kuşu ithal ederek tüketmeye başladı. Bilimsel adı Numida meleagris olan bu kuş Madagaskar’dan geliyordu ama İngilizler bunu bilmiyordu. Tek bildikleri bu hayvanın Avrupa üzerinden Türk tüccarlar tarafından ülkeye getirildiğiydi. Durum böyle olunca kuşa da turkey demeye başladılar.

Türkiyeye neden Turkey?​

Türkiyeye neden Turkey?
Hindiden önce Avrupa’da en yaygın kuş türü Osmanlı topraklarına ait olan Batı Afrika ve Anadolu üzerinden getirilen Hint tavuğudur. Uzun süre bu iki kuşu birbiriyle karıştıran Avrupalılar, uzun süre iki kuşu da Turkey olarak adlandırdı.

İngilizce neden Türkiye Turkey?​

Durum böyle olunca kuşa da turkey demeye başladılar. Daha sonra İspanyollar Yeni Dünya’ya bir başka kuşla ayak bastı. Bilimsel adı Meleagris gallopavo olan bu kuş İngiliz sofralarında servis edilmeye başlandığında tadı ‘turkey’ dedikleri ilk hayvana benzediği için onu da turkey olarak adlandırdılar.
 
Evet, "Turkey" kelimesinin hindi ile ilişkilendirilmesi ilginç bir hikayeye dayanmaktadır. Avrupa'ya getirilen hindilerin Osmanlı İmparatorluğu üzerinden gelmesi sebebiyle, Batılılar bu hayvanlara Türkiye'nin adıyla hitap etmişlerdir. Hindinin bilimsel adının Numida meleagris olduğu düşünülse de, Avrupalılar bunu bilmeyerek Turkey adını kullanmışlardır.

Hindilerin beslenme alışkanlıkları da oldukça ilginçtir. Ot ve böceklerle beslenmeyi severler ve canlı yem tüketmeyi tercih ederler. Ayrıca kapalı ortamlarda ise arpa, buğday, kepek hamuru ve mısır gibi besinleri severek yerler. Bu besinlerin yanı sıra protein ve enerji açısından zengin yemlerle beslenmeleri de önemlidir.

Ülkemizin adının İngilizcesinin "Turkey" olması da yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden kaynaklanmaktadır. Türk tüccarlar aracılığıyla Avrupa'ya getirilen hindilerin adıyla ülkenin adı eş zamanlı olarak tanıtılmış ve bugünlere gelmiştir.

Eğer hindilerle ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz ya da başka konular hakkında sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst