SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
hindistanda bir yemek çeşidinin tarifi?
Hint Usulü Tavuk Sote
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı tavuk, 1 adet soğan, 2 ya da 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı kişniş, 4 çorba kaşığı yoğurt, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan daha sonra yağda çevirin daha sonra tavukları katın ve 5 dakika değin pişirin Kimyon, köri kişniş, tuzlu, karabiberi ekleyip 2 dakika karıştırın En son yoğurdu ekleyip 30 dakika pişmeye bırakın
Hindistan Usulü Mercimek Yemeği nasıl yapılır?
Kullanılacak Malzemeler (4 kişi için):
300 gram mercimek,
300 gram soğan,
250 gram domates,
1 demet maydanoz,
4 yumurta,
12 kaşık kurri (yenibahar, karabiber, tarçın, dövülmüş kakule, toz haline getirilmiş kekik ve biberiye karışımı),
12 bardak zeytinyağı,
1 çorba kaşığı sirke,
yeteri kadar tuzlu ve karabiber
Yapımı:
24 saat evvelden, ayıklanmış ve yıkanmış mercimek soğuk suya konup ıslatılır
Kaynar tuzlu suya arınmış ve yıkanmış bir demet maydanozla suyu süzülmüş mercimeği atılıp haşlanır Mercimekler haşlanınca suyunu süzülüp bir kenara alınır
Beri yanda yumurtalar iyice kaynatılır, soğuk suya sokup çıkardıktan daha sonra kabuklarını ayıklanır ve ikiye veya üçe bölünür
Zeytinyağı bir tavaya koyup kızdırılır, rendelenmiş soğan içine atılıp tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur Soğanlar kavrulunca bir kevgirle yağdan çıkartılır ve bir kenara alınır
Soğanın kavrulduğu zeytinyağına süzgeçten geçirilmiş domates ezmesini katılır, toz kurri, yeteri değin tuz serpildikten sonra kaptakiler fazla hafif bir ateşte pişirilir
ara sıra karıştırarak kurri ’li karışım 15 dakika kadar pişirildikten daha sonra bunların içine suyu süzülmüş mercimekleri eklenir ve zaman zaman karıştırarak on dakika daha pişirilir
Mercimeği çukur bir servis tabağına boşaltıldıktan sonra bunların üstüne bir kenarda duran kızartılmış soğanı yayılır Sirkeyi de eklendikten daha sonra yumurtaları yemeğin üstüne konulur ve sofraya götürülüp servis yapılır *
Hint Usulü Tavuk Sote
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı tavuk, 1 adet soğan, 2 ya da 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı kişniş, 4 çorba kaşığı yoğurt, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan daha sonra yağda çevirin daha sonra tavukları katın ve 5 dakika değin pişirin Kimyon, köri kişniş, tuzlu, karabiberi ekleyip 2 dakika karıştırın En son yoğurdu ekleyip 30 dakika pişmeye bırakın
Hindistan Usulü Mercimek Yemeği nasıl yapılır?
Kullanılacak Malzemeler (4 kişi için):
300 gram mercimek,
300 gram soğan,
250 gram domates,
1 demet maydanoz,
4 yumurta,
12 kaşık kurri (yenibahar, karabiber, tarçın, dövülmüş kakule, toz haline getirilmiş kekik ve biberiye karışımı),
12 bardak zeytinyağı,
1 çorba kaşığı sirke,
yeteri kadar tuzlu ve karabiber
Yapımı:
24 saat evvelden, ayıklanmış ve yıkanmış mercimek soğuk suya konup ıslatılır
Kaynar tuzlu suya arınmış ve yıkanmış bir demet maydanozla suyu süzülmüş mercimeği atılıp haşlanır Mercimekler haşlanınca suyunu süzülüp bir kenara alınır
Beri yanda yumurtalar iyice kaynatılır, soğuk suya sokup çıkardıktan daha sonra kabuklarını ayıklanır ve ikiye veya üçe bölünür
Zeytinyağı bir tavaya koyup kızdırılır, rendelenmiş soğan içine atılıp tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur Soğanlar kavrulunca bir kevgirle yağdan çıkartılır ve bir kenara alınır
Soğanın kavrulduğu zeytinyağına süzgeçten geçirilmiş domates ezmesini katılır, toz kurri, yeteri değin tuz serpildikten sonra kaptakiler fazla hafif bir ateşte pişirilir
ara sıra karıştırarak kurri ’li karışım 15 dakika kadar pişirildikten daha sonra bunların içine suyu süzülmüş mercimekleri eklenir ve zaman zaman karıştırarak on dakika daha pişirilir
Mercimeği çukur bir servis tabağına boşaltıldıktan sonra bunların üstüne bir kenarda duran kızartılmış soğanı yayılır Sirkeyi de eklendikten daha sonra yumurtaları yemeğin üstüne konulur ve sofraya götürülüp servis yapılır *