- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Hindistan yemekleri baharatlı mı?
Hindistan yemekleri, acı biber ve baharatların karışımı ile tatlandırılan tavuk eti ve kuzu eti tariflerinden oluşuyor. Köri başta olmak üzere kişniş, zerdeçal, zencefil ve kimyonun yanı sıra 30’dan fazla baharat kullanılan Hindistan yeme içme dünyası, bu noktada baharat sevmeyenler için iştah açıcı olmayabilir.Hing baharatı nedir?
Asafoetida, Hint kültüründeki adıyla hing baharatı, oldukça yaygın kullanılan ve konulduğu yemeğin tadını değiştiren güçlü bir baharat çeşididir.Hindistan’da Kahvaltı “Çapati” yiyeceksin. Saçta veya tavada pişen mayasız ekmek. Ya da “Paratha” da yiyebilirsin. Bu da gözlemeye benziyor.
Garam Masala hangi ülkenin mutfağına özgü bir baharat karışımıdır?
Garam masala, Hint mutfağında özellikle et yemeklerinde kullanılan bir çeşit baharat karışımı. Bu baharat karışımı sadece et yemeklerinde değil, çorbalarda, hamur işlerinde, fırında pişirmek istediğiniz sebzelerde ya da tencerede pişen sebze yemeklerinize çeşni niyetine ilave edebilirsiniz.
Garam Masala hangi baharatlar var?
Sıcak bir karışım olan garam masala, Asya Mutfağı’ndan sofralarınıza Arifoğlu’nun garam masala baharat paketleriyle geliyor. Garam Masala baharatının içerisinde; kişniş, kırık karabiber, kakule, tarçın, kalonji, kara kimyon, karanfil, zencefil, bebe cevizi gibi çeşitler bulunuyor.