AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hindistan ekmegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hindistan ekmeği nasıl yapılır?​

Malzemeler hazırsa, Hint ekmeği naan tarifine geçebiliriz….Hint Ekmeği Naan Nasıl Yapılır?
- Maya, şeker ve sütü bir kaba alarak karıştırın ve 20-30 dakika dinlendirin.
- Un ve tuzu derin bir kaba alarak karıştırın.
- Suyu elinize dökerek yumuşak, toparlanan pürüzsüz bir hamur yoğurun.

Hint ekmeğinin adı nedir?​

Chapattis (Hint Ekmeği)

Nan ekmegi nasil yapilir?​

Nan ekmegi nasil yapilir?
Naan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maya, ılık su ve şekeri bir kabın içinde karıştırın ve 10 dakika üzeri kapalı bir biçimde dinlendirin.
- Genişçe bir kaba unu alın ortasını açın.
- Ardından dinlenen mayayı ve tuzu ilave edip güzelce yoğurun.
- Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Ardından sekiz eşit bezeye ayırın.

Capati nasıl yapılır?​

Capati nasıl yapılır?
Bayat ekmek içinin üzerine 1/2 litre ılık suyumuzu döküp 5 dk. dinlendiriyoruz. Sonra üzerine unumuzu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip sertçe bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. 5 dk daha dinlendirip içine ince ince doğradığımız taze soğanlarımızı ekleyip son kez yoğuruyoruz.

Prata nasıl yapılır?​

Birleştirme aşaması:
- Dinlenen hamurdan bezeler alın.
- Bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Üzerlerine tereyağı sürün.
- Patlamamasına dikkat ederek üzerini kapatın. Tam bir yuvarlak elde edin.
- Tamamen kapattığınız hamuru merdane yardımıyla tekrar açın.
- Kızgın tavada arkalı önlü pişirin. Sıcak sıcak afiyetle tüketin.

Dokla Hint yemeği nedir?​

Dhokla, Hindistan’ın Gucarat eyaletinin mutfağına ait özel bir lezzet. Nohut unuyla yapılan dhokla, mayalı hamurla yapılan bir kahvaltılık. Nohut ya da pirinç unuyla yapıldığı için aynı zamanda glütensiz bir lezzet olan dhokla’nın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

Garlic NAAN nedir?​

Garlic NAAN nedir?
Garlic Naan (Sarımsaklı Hint Ekmeği)

Roti nasıl yapılır?​

Roti nasıl yapılır?
Öncelikle 250 gram tereyağını tencerelere eşit şekilde dağıtıp tüpe bırakıyoruz. Küçük ve küp şeklinde doğradığımız üç soğanı her tencereye bir tane gelecek şekilde koyuyoruz. Soğanları iyice kızartıyoruz. Sonra da ikiye böldüğümüz biberi, patates ve börülceyi koyacağımız tencere koyup kızartıyoruz.
Pani Puri nasıl yapılır?​
Kızartmak için uygun bir kaba bol sıvı yağ koyup, kızartın. Kızarmış yağa şekillendirdiğimiz hamuru kızgın yağa koyup süzgeçli kepçemizle yanlarına değerek kızartın. Hamur şişince diğer tarafını da kızartın. Soğumaya bırakın, haşlanmış patates ve nohutu püre yapın ve baharatlarını koyup iyice karıştırın.
Hindistan kahvaltıda ne yenir?​
Küçük dairesel kalıplarda buharda pişmiş, mayalanmış pirinç ve mercimek hamurundan yapılan İdli, Güney Hindistan’da kahvaltıda tüketiliyor.

POHA Hint yemeği nasıl yapılır?​

POHA Hint yemeği nasıl yapılır?
Tavayı ısıtıp hardal tohumlarını, köri yapraklarını ve biberleri tavada hafifçe kavurun. Soğanı ekleyip renkleri şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Kabuklarını soyduğunuz fıstıkları ve patatesleri de tavaya ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Pirinçlerin suyunu iyice süzüp diğer malzemelere ekleyin.

Paratha nerenin?​

Paratha nerenin?
Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Gözlemenin her türlüsünü afiyetle tüketiyoruz biz. Aynı durum Hint mutfağı için de geçerli aslında. Onlarda paratha dedikleri gözleme benzeri bir hamur işini özellikle sabah kahvaltılarında, akşam yemeğinin yanında afiyetle tüketiyorlar.
 
Merhaba! Hindistan ekmeği nasıl yapılır konusunda detaylı bilgiler paylaşılmış. İlk olarak, yapılan tariflere göre Hint ekmeği Naan, Chapattis, Roti, Paratha gibi çeşitli şekillerde yapılabilir. Naan, maya, süt, un ve tuz ile yapılırken, Chapattis daha az malzeme ile yapılabilir. Roti ise tereyağı, soğan, biber, patates gibi malzemelerle hazırlanır. Ayrıca Paratha da gözleme benzeri bir hamur işi olup, sabah kahvaltılarında tercih edilmektedir.

Naan ekmeği için mayayı, ılık suyu ve şekeri karıştırarak bir süre dinlendirip ardından un, tuz ve maya karışımını yoğurarak hamuru hazırlayabilirsiniz. Bezeler halinde ayırıp açarak tereyağı sürüp kızgın tavada pişirebilirsiniz. Chapattis için ise su, un, zeytinyağı ve tuz ile hamuru hazırlayıp üzerine taze soğan doğrayarak pişirebilirsiniz.

Paratha içinse hamuru hazırlayıp bezelere ayırarak açıp tereyağını sürüp kapatıp açarak pişirebilirsiniz. Roti için ise tereyağı, soğan, biber, patates ve börülceyi kızartarak hazırlayabilirsiniz. Bu tariflerle birbirinden lezzetli Hint ekmeği çeşitlerini evinizde deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst