- Konu Yazar
- #1
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
50 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 paket vanilin
3 + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı un
Kaplaması için;
8 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ağızda dağılan mis üzere lezzetli bir tanım.
Uygun bir kapta materyallerin tümünü karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde et.
Minik minik yuvarlaklar yaparak, yağlı kağıt serili tepsiye diz.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 15 dakika pişir.
Kaplaması için hindistan cevizi, pudra şekeri ve tarçını bir tabakta karıştır.
Soğuyan kurabiyelerin her yerini bu karışıma bula. Kurabiyeler sıcakken bulamaya çalışırsanız pudra şekeri eriyecektir, buna dikkat edin. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
50 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 paket vanilin
3 + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı un
Kaplaması için;
8 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ağızda dağılan mis üzere lezzetli bir tanım.
Uygun bir kapta materyallerin tümünü karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde et.
Minik minik yuvarlaklar yaparak, yağlı kağıt serili tepsiye diz.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 15 dakika pişir.
Kaplaması için hindistan cevizi, pudra şekeri ve tarçını bir tabakta karıştır.
Soğuyan kurabiyelerin her yerini bu karışıma bula. Kurabiyeler sıcakken bulamaya çalışırsanız pudra şekeri eriyecektir, buna dikkat edin. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı