- Konu Yazar
- #1
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 büyük çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri karıştırıyoruz.
Çok fazla yoğurmuyoruz ki tereyağ çok yumuşamasın. Zira çok yumuşayan tereyağ yada margarin unu çok yer. Kurabiyemiz sert olur.
Çok sert olmayan bi hamur yapıyoruz.
Yuvarlak biçim verip tepsiye diziyoruz.
180°c fırına alt rafa yakın koyuyoruz. Altı pembeleşince kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri döküyoruz. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 büyük çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri karıştırıyoruz.
Çok fazla yoğurmuyoruz ki tereyağ çok yumuşamasın. Zira çok yumuşayan tereyağ yada margarin unu çok yer. Kurabiyemiz sert olur.
Çok sert olmayan bi hamur yapıyoruz.
Yuvarlak biçim verip tepsiye diziyoruz.
180°c fırına alt rafa yakın koyuyoruz. Altı pembeleşince kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri döküyoruz. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı