SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
150 gr margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
Aldığı kadar un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilin
Üzerine fındık
Şerbet için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Çeyrek limon 15 dk kaynat
Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yağ erittim mikrodalgada. Akabinde kabıma aldım üzerine sıvı yağ, hindistan cevizi, irmik, yumurta, şeker, kabartma tozu, vanilin ek ettim karıştırdım. Denetimli bir biçimde unu ek ettim ele yapışmayacak kıvamda yoğurdum.
Yuvarlak biçim verdim fındıklarımı ekledim 180 derecede fırınladım.
Bu ortada şerbeti 15 dk kaynattım.
Çıkardıktan sonra beklemeden şerbetini döktüm soğumaya bıraktım.
Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gr margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
Aldığı kadar un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilin
Üzerine fındık
Şerbet için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Çeyrek limon 15 dk kaynat
Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yağ erittim mikrodalgada. Akabinde kabıma aldım üzerine sıvı yağ, hindistan cevizi, irmik, yumurta, şeker, kabartma tozu, vanilin ek ettim karıştırdım. Denetimli bir biçimde unu ek ettim ele yapışmayacak kıvamda yoğurdum.
Yuvarlak biçim verdim fındıklarımı ekledim 180 derecede fırınladım.
Bu ortada şerbeti 15 dk kaynattım.
Çıkardıktan sonra beklemeden şerbetini döktüm soğumaya bıraktım.
Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı