AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hindistan Cevizli Baklava (Villa Sefası)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Hindistan Cevizli Baklava (Villa Sefası) Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon (Kabuğu ile birlikte)
İç harcı için
1.5 su bardağı hindistan cevizi
1.5 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Baklava için
1 paket baklavalık yufka
4 yemek kaşığı tereyağ

Hindistan Cevizli Baklava (Villa Sefası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye şeker su ve limon alınır.
5 dk kaynatılır soğumaya bırakılır.
Bir kaba hindistan cevizi şeker yumurta alınır karıştırılır.
Baklavalık yufkalar 4 eşit modüle bölünür iki kat olacak halde yufkalar alınır.
Eritilmiş tereyağ yufkalara sürülüp iç harcı konup rulo halinde sarılır.
Bütün yufkalar bitene kadar birebir süreç yapılır.
Üstlerine tereyağ sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.
Tatlının birinci sıcağı geçince soğuk şerbet üstüne dökülür.
Şerbeti çekince servise hazır (1 gün evvelce yaparsanız daha yeterli olur ).
Hindistan Cevizli Baklava (Villa Sefası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst