- Konu Yazar
Hindistan cevizi en kolay nasıl açılır?
- adım: Hindistan cevizinin ilk olarak suyunu boşaltın. Ortadaki yumuşak olan delikleri tornavida yardımıyla delerek, suyunu boşaltabilirsiniz.- adım: Daha sonra Hindistan cevizini 200 derecelik fırında 15 dk boyunca ısıtın.
- adım:15 dakika sonra hindistancevizini dikkatlice fırından çıkarın.
Hindistan cevizi nasıl kırılır açılır?
Hindistan cevizi nasıl kırılır açılır?Hindistan cevizini fırında ısıtmak, onun sert bir zemine vurduğunda kırılacak kadar yumuşamasını sağlar. Eğer fırının yoksa basit bir tokmak ya da çekiç de Hindistan cevizini kırarak açmana yardım edebilir. Hindistan cevizi açıldıktan sonra etli kısmı yemeye hazır hâle getirmen için bir bıçak ve sebze soyucu yeterli.
Kırılmayan Hindistan cevizi nasıl kırılır?
Kırılmayan Hindistan cevizi nasıl kırılır?Fırın metodunu kullanacaksanız 180 derecede ısıtılmış fırında Hindistan cevizinizi 10 dakika kadar bekletin. Böylece kabuğu çatlayacak. O halde bir torbaya koyup tezgaha ya da yere vurduğunuzda Hindistan ceviziniz kolayca parçalarına ayrılacaktır.
Hindistan cevizi neyle kırılır?
Hindistan cevizi soymadan önce bıçakla 3-4 yerinden delin ve suyunu bardağa dökün. Tüm suyunu boşalttıktan sonra sert bir aletle veya bıçağın tersiyle hindistan cevizi kabuğuna vurun.Evde Hindistan cevizi nasıl soyulur?
Evde Hindistan cevizi nasıl soyulur?Yöntem: Derin Dondurucuda Bekletin Aldığınız Hindistan cevizini düşük ayarda olan derin dondurucuya koyun ve 12 saat kadar bekletin. Bu sayede Hindistan cevizinin sert kabuğu gevşeyecek ve derin dondurucudan çıktıktan sonra daha kolay kırılacaktır.
Kabuklu Hindistan cevizi nasıl yenir?
Kabuklu Hindistan cevizi nasıl yenir?Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir. Ayrıca robot yardımıyla çektiğiniz Hindistan cevizini tatlı, kurabiye ve pastalarınızda güvenle kullanabilirsiniz.