AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hindili (Tavuklu) Çıtır Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Hindili (Tavuklu) Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
1 adet hindi/ tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
3 adet yufka
1 çay bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ

Hindili (Tavuklu) Çıtır Börek Tanımı Yapılışı

Kıyma haline getirilen hindi/ tavuk zeytinyağında kavrulur.
Küçük küp doğranmış sebzeler eklenir ve kendi suyunda pişirilir.
Her bir yufka 8 üçgen kesime bölünür.
Tezgaha alınan yufkanın geniş tarafına iç harç koyulur ve kenarlarından katlanarak genişçe sarılır.
Evvel yumurtaya akabinde galeta ununa bulanan börekler kızgın az yağda kızartılır.
Afiyetle .
 
Geri
Üst