AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hindiden hangi yemekler yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hindiden hangi yemekler yapılır?​

Yılbaşı İçin Hindi Alıp Nasıl Pişireceğini Bilemeyenler İçin Birbirinden Farklı 12 Hindi Yemeği

Hindi göğüs yanına ne gider?​

Hindi sote yanına ne gider?
Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirip kabın dibine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Kabın üstünü alüminyum folyo ile sarıp 200⁰C’de her yarım saatte bir suyunu kontrol ederek 1, 5 saat pişirin. Pişirme süresi boyunca kabın içindeki su biterse azar azar sıcak su ekleyin. 2 saat sonra folyoyu açıp 15 dakika daha pişirin.
Hindi kıymasından neler yapılır?
Nefis Kaşarlı Hindi Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hindi budu nasıl pişirilir?
Hindi budunu tavaya alıp her yüzünü yüksek ateşte mühürledikten sonra bir fırın kabına aktarın. Patatesleri, soğanları, sarımsakları, havuçları ve biberiyeyi de kaba alın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirip kabın dibine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.

Kalan hindi ile ne yapılır?​

Ve o kalan hindiyle yapabileceğiniz o kadar çok şey var ki!

En güzel hindi nasıl yapılır?​

Hindiyi fırında pişirecekseniz, fırın önceden ısıtılmış olmalıdır. Hindinin ideal pişme süresi, ortalama 160 derecelik bir fırında her kilo başına 30 dakikadır. Ancak hindiniz 5 kilogramdan daha büyük ise, her kilogram başına 45 dakika vermenizi öneririz. Hindi pişirirken mutlaka et termometresi kullanın.
“Hindi eti mi tavuk eti mi?” diye düşünenler ise ikisinin benzer özelliklere sahip olduğunu tattıkları zaman anlayabilir. Hindi etinin tadı tavuk etine göre daha yoğundur.
Hindi göğsünden hangi yemek yapılır?
Hindi ile Yapabileceğiniz Şahane Lezzetli 10 Yemek Tarifi
- Hindi Çorbası Malzemeler. Hindi göğsü
- 2. Hindi Dolması Malzemeler. 1 adet bütün hindi.
- 3. Hindi Schinitzel. Malzemeler.
- Hindi Köftesi. Malzemeler.
- 5. Hindili Pilav. Malzemeler.
- 6. Hindi Burger. Malzemeler.
- 7. Hindi Rosto. Malzemeler.
- 8. Hindi Tandır. Malzemeler.
Hindi göğsü ile neler yapılır?
Izgara Hindi Göğüs Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hindi göğüsleri soda, zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsak tozuyla marine edin.
- Tavayı ısıtın.
- Isınan tavaya göğüsleri dizin ve kısık ateşte 10-15 dakika iki tarafını da pişirin.
- Soğanları iri iri doğrayın.
- Tabağın en altını soğanlarla kaplayın.

Hindi etinin yanına ne gider?​

Pilav, davet sofralarında vazgeçilmez bir yardımcı yemektir. Yılbaşı gecesi için hazırladığınız hindi ya da et yemeğinin yanında, klasik beyaz bir pilav servis edebileceğiniz gibi; farklı malzemeleri dahil ederek hazırlayabileceğiniz, aromatik bir pilav da tercih edebileceğiniz.

Hindi eti pahalı mı?​

Kırmızı et hindi etine göre oldukça pahalıdır ve yemeklerde kullanılması da son derece zahmetlidir. İşte bu sebelerden ötürü hindi eti her alanda daha avantajlı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizler de hindi etini sıklıkla tüketerek, düşük yağ oranıyla bolca protein alma şansına sahipsiniz.
Hazırlanışı
- Hindi göğsü uzun uzun doğrayın,
- Sıvı yağı tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve kavurun,
- Soğanlar pişince hindiyi ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun,
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- Toz biberi ekleyip karıştırın,
Hindi göğsü nasıl pişirilir nefis yemek tarifleri?
Hindi sote tarifimiz için,
- Öncelikle göğüsü, soğanı, sarımsakları ve biberi küp küp doğrayın.
- Tencereye yağı ve doğradığınız hindileri ekleyin.
- Kısık ateşte hindiler suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
- Hindi suyunu çektikten sonra soğanı ekleyip yaklaşık 2 dakika kavurun.
Hindi göğüs kolay pişer mi?
Hindi göğüs eti genellikle bir ila beş kilodur ve kalabalık için bol miktarda et sağlar. En kolay bir yavaş pişiricide veya fırında pişirilir.
 
Geri
Üst