AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hindi Etli Sebzeli Pilav

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Hindi Etli Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
200 gram hindi eti
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
Yarım su bardağı bulgur
1 adet kapya biber
1 adet havuç
2-3 adet yeşil biber
Bir miktar tuz
Biraz zerdeçal
Biraz karabiber
2 ,5 su bardağı sıcak su

Hindi Etli Sebzeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk iş olarak sebzelerimizi iyice yıkıyoruz.
Hindi etimizi sotelik doğrayarak kısık ateşte pişirmek için ocağa alıyoruz. Yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
Biberleri havucu minik minik kesiyoruz. Başka bir tencereye zeytinyağımızı koyarak doğradığımız sebzelerimizi kısık ateşte kavuruyoruz.
Hemen sonrasında arpa şehriyemizi de karışımın içine atarak kavurmaya devam ediyoruz.
Biraz kavrulduktan sonra içine tereyağımızı atıp pirinç ve bulguru da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine bir taraftan başka bir tencerede sotelediğimiz hindi etini, zerdeçalı, karabiberi ve sıcak suyumuzu da döküp tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Yaklaşık 15 dk kısık ateşte piştikten sonra ocağımızı kapatalım.
Biraz dinlendikten sonra pilavımız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Hindi Etli Sebzeli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst