AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hindi eti ile ne yapabilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hindi eti ile ne yapabilirim?​

Yüksek protein kaynağı hindi, çok sık tüketmediğimiz yılbaşından yılbaşına sofralarımıza gelen bir et olsa da bu tariflere bayılacaksınız!
- Hindi Çorbası Malzemeler.
- 2. Hindi Dolması Malzemeler.
- 3. Hindi Schinitzel. Malzemeler.
- Hindi Köftesi. Malzemeler.
- 5. Hindili Pilav.
- 6. Hindi Burger.
- 7. Hindi Rosto.
- 8. Hindi Tandır.
Hindi etinden kavurma nasıl yapılır?
Hindi Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hindi butunu kemikten ayırın, derisini alın.
- Kavurmalık şekilde küçük olarak doğrayın.
- Teflon tavaya koyun. 1 çay bardağı suyu dökün.
- Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
- Ardından yağı ve diğer baharatları ekleyin.
- Kısık ateşte iyice kavurun.
Hindi ızgara Tava kaç dakikada pişer?
Tencereye yağı alıyoruz. Yağ ısındıktan sonra etleri yavaşça bırakıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dk boyunca kapağı açmadan bekliyoruz. 5 dk sonunda parçaları çeviriyoruz tekrar kapak kapatıp 10 dk boyunca kapağı açmadan kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.

Hindi kuşbaşı kaç dakikada pişer?​

Her 500 g hindi için 20-30 dakika arası pişirme süresi gerekmektedir.
Hindi eti normal tencerede kaç dakikada pişer?
Hindi etini ise, 30-40 dakikada pişirir. Hindi etinin pişme süresi göz önüne alındığında, hindi etiyle dana etinin pişme süreleri hemen hemen aynıdır. Bu sebeple hindi ürünlerini normal tencerede veya düdüklü tencerede pişirirken, bu ayrıntıyı kaçırmayın derim.
Hindi eti ızgara tava nasıl yapılır?
Hindi Izgara Tava (5 10 15 20) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri öncelikle yıkıyoruz.
- Daha sonra bıçakla üzerlerine 2 çizik atıyoruz.
- Sonra baharatlarını ekleyip elimizle yediriyoruz.
- Tencereye yağı alıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp 5 dk boyunca kapağı açmadan bekliyoruz.
 
Geri
Üst